Gündem

Siirt Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Filistin'e Destek Mesajları Verildi

Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler Filistin'e destek mesajları verdi

Siirt Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Filistin'e Destek Mesajları Verildi
13-06-2024 23:39

Siirt Kezer Yerleşkesi Stadyumu'nda düzenlenen törende 3 bin 550 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Eğitim Fakültesi öğrencileri, tören öncesi düzenlenen geçiş töreninde fakültenin isminin yer aldığı pankart yerine, "Ant olsun ki Gazze'yi unutmayacak nesiller yetiştireceğiz" yazılı pankart açtı. Bazı öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla dövizler taşıdılar.

Vali Kemal Kızılkaya, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun olan gençlere yeni hayatlarında başarılar dilerken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak da öğrencileri mesleğe ve hayata hazırladıklarını belirtirken, Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekti.

Mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler adına konuşan Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Hamza Eşref El Saidu, Filistin halkının yanında olduklarını ve adalet ve barış için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini vurguladı. Törende fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin aileleri de törene katıldı. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER