Gündem

Şimdi Kendi Öğrencilerini Yetiştiriyor

Gaziantep’te 6 kez beyin ameliyatı geçiren ve görme kaybı yaşayan Ayhan Ay, resimle hayata nasıl tutundu? Bu ilham verici yolculuk, onu nasıl bir öğretmen yaptı?

Şimdi Kendi Öğrencilerini Yetiştiriyor
02-09-2024 14:15

Gaziantep'te yaşayan Ayhan Ay, 12 yıl önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hayatı alt üst oldu. 6 kez beyin ameliyatı geçiren ve 6 ay komada kalan Ay, görme kaybı yaşamasına rağmen annesinin yönlendirmesiyle başladığı resim kursuyla hayatını yeniden inşa etti. GASMEK bünyesindeki resim kursuyla başlayan bu yolculuk, onu Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne kadar götürdü ve Ay, şimdi kendi öğrencilerini yetiştiren bir öğretmen olarak hayatına devam ediyor.

Hastane Koridorlarından Sanat Koridorlarına

Ayhan Ay’a, 18 yaşındayken beyinde su birikmesi anlamına gelen hidrosefali hastalığı teşhisi konuldu. Bu teşhisin ardından 2 yıl içinde tam 6 kez beyin ameliyatı geçiren Ay, bu zorlu süreçte görme kaybı yaşadı ve umudunu kaybetti. Ancak annesinin ısrarıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde bir resim kursuna katıldı. Bu kurs, onun hayata yeniden tutunmasına vesile oldu.

Resimle Yeniden Doğuş

GASMEK'teki resim kursunda gösterdiği azim ve yetenek, Ayhan Ay’ın hayatını değiştirdi. Kurs öğretmenlerinin desteğiyle güzel sanatlar fakültesine hazırlanan Ay, ilk denemesinde başarılı olamasa da pes etmedi. İkinci denemesinde Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanan Ay, üniversite eğitimini dereceyle tamamladı. Şimdi ise aynı kursta usta öğretici olarak görev yapıyor.

GASMEK: İkinci Aile

Ayhan Ay, GASMEK'te geçirdiği yılları “ikinci ailem” olarak tanımlıyor. Zorlu hastalık sürecinden sonra GASMEK’in ona sunduğu destek, Ay’ın hayata bakışını tamamen değiştirdi. "Hastane koridorlarından sanat koridorlarına, sonra akademiye geçmek zor bir süreçti ama bu zorluğu başardım," diyen Ay, insanın istekli ve azimli olduğunda neler başarabileceğini kendi hayatında tecrübe etti.

Öğretmenliğe Giden Yol

GASMEK’te öğretmenlerinin yol göstericiliğiyle sanatla tanışan Ay, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bu kez kendi öğrencilerini yetiştirmek için kolları sıvadı. Eski öğretmeni Neslihan Arıcı, Ayhan’ın azmi ve yeteneği sayesinde bugün onunla aynı atölyeyi paylaşıyor olmanın gururunu yaşadığını belirtti. “Bir öğrenciyi yetiştirip, meslektaş olmak bir öğretmen için gurur verici,” diyen Arıcı, Ayhan’ın başarısının tüm öğrencilere ilham olduğunu söyledi.

Yeni Nesillere İlham Olmak

Şimdi bir usta öğretici olarak görev yapan Ayhan Ay, GASMEK'te öğrendiği her şeyi yeni nesillere aktarmak için çalışıyor. Gençlere tecrübelerini ve azmini anlatarak onların da zorlukları aşabileceğine olan inancını aşılıyor. Ayhan Ay, “Azimli gençler yetiştirmek istiyorum” diyerek, sanatın gücüyle hayatları değiştirme misyonunu sürdürüyor.

 - Ayhan Ay "Hastane koridorlarından sanat koridorlarına, sonra akademiye geçmek zor bir süreçti ama bu zorluğu başardım. İnsan istekli, azimli olursa yapabilir." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER