Eğitim

Sınava 10 Dakika Geç Kalan Öğrenci Tepki Gösterdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Diyarbakır'da yaşananlar dikkat çekti. Sınav salonlarına son dakikalarda ulaşan adaylar, sınav kapılarının kapanmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Peki, ÖSYM'nin sistem hatası mı bu mağduriyete yol açtı? Detaylar Haberimizde

Sınava 10 Dakika Geç Kalan Öğrenci Tepki Gösterdi
08-06-2024 14:00
DİYARBAKIR

Sınav Heyecanı Diyarbakır'da Da Başladı

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Diyarbakır’da da yoğun bir katılımla başladı. Sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın eden adaylar ve aileleri, büyük bir heyecan içinde beklemeye koyuldu.

Son Dakikada Kapıya Yetişenler

Saat 10.00'da kapıların kapanacağını bilen adaylar, son dakikada sınav binasına ulaşabilmek için adeta zamana karşı yarıştı. Kimlik kontrollerinin ardından sınıflarına koşarak giden öğrencilerden bazıları, sınava yetişmenin rahatlığına kavuştu. Ancak, geç kalanlar için aynı şey söylenemezdi.

Kapılar Kapanınca Neler Oldu?

Saat tam 10.00'da sınav salonlarının kapıları kapandı ve dışarıda kalan adaylar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokuluna gelen bir öğrenci, kapının kapalı olduğunu görünce büyük bir şok yaşadı. İçerideki görevlilere seslenerek, "ÖSYM’nin sisteminde başka okul yazıyordu" diyerek tepkisini dile getirdi.

Geç Kalan Öğrencinin İddiaları

İsmini vermek istemeyen ve sınava geç kalan öğrenci, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Yanlışlıkla başka okula gittim. ÖSYM’nin sisteminde başka bir okulun ismi yazıyordu. Ben de kağıdıma bakmadan oraya gittim. O yüzden geç kaldım. Antalya’dan geliyorum ben de. Orada turizm çalışanıyım. Zaten olan oldu. Sağlık olsun. Çok çalışmadım ama böyle olması kötü oldu."

Ailelerin Bekleyişi ve Dilekleri

Sınava giren kızı için dışarıda heyecanla bekleyen Pervin Mercan ise, tüm öğrencilere başarılar dileyerek şunları söyledi:

"Kızım sınava girdi. Tüm öğrencilerin hepsine başarılar diliyorum. Umarım her şey istedikleri gibi olur. Çok çalışıyorlar. Zorlu bir süreç onlar için. Onlar da artık sıkıldı. Aynı zamanda havalar da ısındı. Umarım sınavı istedikleri gibi geçerler. Az önce sınava geç kalanlara tanıklık ettik. Biraz daha erken gelebilirdi. Biraz ihmal ettiği bir konu olmuş. Sağlık olsun."

Sınav gününün stresli anları, öğrencilerin ve ailelerin yaşadığı heyecan ve hayal kırıklıkları ile doluydu. Özellikle sistem hatası nedeniyle mağdur olan öğrencinin yaşadığı bu durum, sınav sürecinin ne kadar dikkat gerektirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER