Gündem

Şırnak'ta Besicilerin Zorlu Kış Mücadelesi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, kışın çetin şartlarında hayvanlarını beslemek için besiciler nasıl bir mücadele veriyor?

Şırnak'ta Besicilerin Zorlu Kış Mücadelesi
27-02-2024 09:59
ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde besiciler, kış aylarının zorlu koşullarına rağmen hayvanlarını beslemek için büyük bir çaba gösteriyor. Beşağaç, Ballı ve Güneyyaka köylerinde yaşayan vatandaşlar, keçi ve koyunlarını beslemek için eksi 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarına meydan okuyor.

Kışın Zorlu Koşulları

İlkbaharda dağlardan topladıkları ot ve meşe yapraklarını, kış aylarında hayvanlarına yem olarak vermek üzere köylere indiren besiciler, bu yemleri çadır ve brandaların altında muhafaza ediyor. Kış boyunca süren bu zorlu mesai, yemlerin kar üzerine sırtta taşınarak serpilmesiyle devam ediyor.

Bir Besicinin Hikayesi

Besici Avdel Acer, yıllardır hayvancılık yaparak geçimini sağladığını ifade ediyor. Acer, "Mesaimiz yıllardır aynı devam ediyor. Saman ve otları toplayıp kış aylarında yem olarak veriyorum. Çok zorlanıyorum, başka yapacağım iş yok yaşlandım," diyerek yaşadığı zorlukları dile getiriyor.

"Çok zorlanıyorum, başka yapacağım iş yok yaşlandım."

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki besicilerin yaşadığı bu zorluklar, hayvancılıkla uğraşanların karşılaştığı genel sorunların bir yansıması olarak görülebilir. Kış aylarında besicilik yapmanın zorlukları, bu işten geçimini sağlayan kişiler için önemli bir mücadele alanı haline geliyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER