Gündem

Şırnak'ta PKK Saldırısında Şehit Düşenler Unutulmadı

Çevrimli köyünde terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren 12'si çocuk, 7'si kadın 27 kişi için düzenlenen anma programı gerçekleştirildi.

Şırnak'ta PKK Saldırısında Şehit Düşenler Unutulmadı
10-06-2024 16:09

Çevrimli köyünde 10 Haziran 1990 tarihinde gerçekleşen terör saldırısında şehit düşen 12'si çocuk, 7'si kadın toplam 27 kişi için düzenlenen anma programı duygusal anlara sahne oldu.

Program kapsamında Kaymakam Ökkeş Furkan Karakurt, terör örgütünün güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini vurgulayarak, şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirtti. Köy muhtarı İbrahim Özbey ise 34 yıl önce yaşanan acı olayı asla unutmayacaklarını ve terör örgütünü lanetlediklerini ifade etti.

Programa katılan şehit yakını Emin Yıldız ise yaşanan acıların hala taze olduğunu dile getirirken, şehitlerin hatıralarını yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Anma programına katılan Tahir Kayran ise köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve terör örgütünü kınadıklarını belirtti. Dualar eşliğinde şehit mezarları ziyaret edilirken, mezarlara karanfiller bırakıldı. Programa Şırnak Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz, Güçlükonak Belediye Başkanı Selahattin Aktuğ ve diğer ilçe yöneticileri ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER