Gündem

SİVEREK, BELEDİYE BAŞKANI AYŞE ÇAKMAK İLE HİZMETE DOYACAK

SİVEREK, BELEDİYE BAŞKANI AYŞE ÇAKMAK İLE HİZMETE DOYACAK
14-12-2020 18:53

Siverek ilçesi, göreve başlayan ilk kadın belediye başkanı olan Ayşe Çakmak’la hak ettiği hizmetlere kavuşacak.

Siverek Belediyesinin 100 yılı aşkın tarihinde ilk, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 2. kadın belediye başkanı olarak göreve başlayan Ayşe Çakmak, ilçede değişime imza atmaya başladı.

Muhtelif mahallelerindeki park ve yeşil alanlarda endemik türler arasında yer alan ve halk arasında ‘ağlayan gelin’ olarak tabir edilen ters lalelerle süslemeye başlayan Ayşe Çakmak, ilçeyi bir kadın başkanın bakış açısıyla yönetmeyi düşünüyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasını bir fırsat olarak değerlendiren Siverek Belediyesi ekipleri, Başkan Ayşe Çakmak’ın talimatıyla yolları olmayan yeni yerleşim yerlerinde yol yapım çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 440 çöp konteyneri temin eden Belediye Başkanı Çakmak, konteynere ihtiyacı olan özellikle kırsal mahallelerdeki okullara konteyner göndererek eğitimi desteklemeyi hedefliyor.

Öte yandan devam eden koronavirüs salgını nedeniyle dezenfekte çalışmalarının hızlandırılması talimatını veren

Çakmak, halkın yoğun olarak kullandığı resmi kurumların yanı sıra toplu taşıma ve sık kullanılan alanları virüslerden arındırıyor.

Özellikle ana arter olarak tabir edilen cadde ve sokaklardaki temizliğin arttırılmasını isteyen Başkan Ayşe Çakmak’ın ilçenin hak ettiği hizmetleri getirmekte kararlı olduğu belirtiliyor.

Bir kadının belediye başkanı olması konusunda duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, ilçeye değecek kadın eli ile daha yaşanabilir bir kent oluşacağını ifade ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER