Yaşam

Siverek Eğitim Gönüllüleri Bir Yaşında

Geçtiğimiz bir gurup gönüllü tarafından kurulan Siverek Eğitim Gönüllüler Derneği birinci kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Siverek Eğitim Gönüllüleri Bir Yaşında
12-06-2023 19:03

Hasan Çelebi mahallesinde bulunan Siverek yardımlaşma ve dayanışma Derneğiyle ortak kullanılan tarihi avlulu eski Siverek evlerinin avlusunda düzenlen etkinlikte Siverekli Yazarlar Hasan Baydilli, Mahmut İldoğur, Sema Kutlu, birer Şiir okuyup edebi söyleşi yaptılar.

Etkinliğe  Halk ozanları Abdurahim Pekşahin, Yılmaz sazlarıyla Sözleriyle katkı sunarken, etkinliğe çok sayıdaeğitim gönüllüsü ve aydın katılım sağladı.

Dernek Başkanı Serhat Süveyda, birinci kuruluş yıldönümünün heyecanını  yaşadığını belirterek şöyle konuştu" Bir gurup gönüllü arkadaşlarla bu kutsal yolculuğa  çıktık kısa sürede sayımız çoğaldı, geçen yıl bir derneğin çatısı altında birleşerek çalışmalara başladık.

Kısa sürede birden çok öğrencimize materyal  sağladık, üniversite öğrencisi kardeşlerimize burs da sağladık. 2023 yılı hedeflerimizi büyüterek çalışmalara devam etmektir.

Tüm hayırseverlerden eğitime gönül vermiş insanlardan destek bekliyoruz. Amacımız eğitimden fırsat eşitliğini sağlayıp eğitim yolunda öğrencilerimizin elinden tutmaktır. Gelin hep beraber çocuklarımızın yarınlarına bir mum kadar ışık sağlayalım" dedi

Konuşmaların ardından halk ozanlarının verdiği konsere katılımcılarda türkülerle eşlik ederek katılım sağladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER