Yaşam

Siverek Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğinden kırtasiye yardımı kampanyası

Siverek Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğinden kırtasiye yardımı kampanyası
20-01-2023 18:01

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren iki eğitim gönüllüsü dernek maddi durumu yetersiz olan öğrenciler için daha önce İlk olarak ortaokul ve lise öğrencileri için kaynak kitap ve sınavlara hazırlık kitapları toplamak için kampanya başlatan dernek, bu kez Siverek Kültür ve sosyal yardımlaşma derneği ile birlikte Siverek kırsal kesimde ve şehir merkezinde alım gücü olmayan öğrenciler için kırtasiye desteği kampanyasını başlatıldı.

Dernek başkanı Serhat Süveyda başlatılan kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti “Kuruluşu çok genç sayılan derneğimizin amacı özellikle maddi gücü zayıf olan öğrencilerimize eğitim yaşamları boyunca her türlü desteği sağlamaktır. Kaynak kitap alamayanlara kaynak kitap, ayakkabısı, giysisi olmayanlara giysi yardımı, bazı öğrencilerimize burs sağlama, okullarımıza kütüphaneler açma, imza ve söyleşi etkinlikleri yapma ve çeşitli kültürel etkinliklerle halkımızı buluşturma gayesi içindeyiz”

Süveyda konuşmasının davamındı” Kırtasiye kampanyası bir ortak kampanyadır. İlçemizde yeni kurulan Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile yapılan bir çalışmadır. Yaptığımız bölgesel araştırmalarda ve görüştüğümüz ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nuri Kapanoğlu yaptığımız görüşme sonucunda alım gücü olmayan öğrencilerimize eğitimde temel ihtiyaç olan kırtasiye malzemesi olduğunu belirledik. Görüştüğümüz Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği kurucu başkanı Hasan Baydilli de kampanyaya destek vereceklerini ortak kampanya olarak yürüteceklerini söyledi. Siverek Eğitim Gönüllüleri Derneğinin amacı çocuklarımıza, gençlerimize eğitimlerinde destek olmaktır. Bunu da duyarlı halkımızın katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Bu nedenle tüm halkımızı kampanyamıza desteğe davet ediyoruz”

Kırtasiye desteğinde bulunmak isteyen vatandaşlar Siverek Eğitim Gönüllüleri Derneği, Hasan Çelebi Mahallesi, 37. Sokak No:3 adresine teslim edebilecekleri açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER