Eğitim

Siverek Gençlik Merkezinden Yks Provası

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde belediyeye bağlı Ramazan Acarlar gençlik merkezi Pazar günü YKS sınavına girecek olan öğrencilerine prova niteliğinde bir deneme sınavı düzenledi.

Siverek Gençlik Merkezinden Yks Provası
12-06-2023 15:30

YKS sınavına günler kala Siverek Belediyesine bağlı Ramazan Acarlar gençlik merkezi öğrencilerinin YKS sınavında oluşabilecek heyecanı minimuma indirmek için bir okulda YKS provası düzenledi. Gençlik merkezinin koordinatörü Faruk Tatar muhabirlerimize verdiği röportajında şunlan dile getirdi:

" Siverek Belediyesi Ramazan Acarlar Gençlik Merkezi olarak önümüzdeki hafta yapılacak olan yükseköğretim kurumlar sınavının provası niteliğinde bir okulda deneme sınavı hazırladık. Kursun paydaşlarından halk eğitim merkezi müdürlüğüne ayrıca teşekkür ediyorum. Sınava girecek olan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bizim bütün çabamız öğrencilerimiz içindir."
Sınavdan sonra muhabirlerimize konuşan öğrencilerin ortak düşüncesi "yapılmış olan bu prova, sınavda oluşacak olan heyecanımızı azaltmak için çok iyi oldu."

Muhabirimizle özel olarak konuşan öğrenciler ise şunları dile getirdi:

Sınav orta derece bir zorluğa sahipti. Sınav ortamı çok iyiydi. Sınıflar ve gözetmen öğretmenlerin tutumu gerçek sınava uygundu. Heyecanımızı bayağı bir azalttı, sınava odaklandık neredeyse hiç heyecan kalmadı. Haftaya yapılacak olan YKS sınavında heyecanımızı yenmemiz açısından bize çok faydalı oldu.

Bugün ki prova sayesinde aşırı bir heyecanımız yok haftaya sınava rahat bir şekilde girip çıkacağız. Sınav ÖSYM formatındaydı sınava girmeden önce üst araması yapılması, telefonların içeriye alınmaması konusu gerçekten de çok iyiydi. Bu sınav sayesinde önümüzdeki hafta heyecanlanmadan sınava gireceğimizi düşünüyorum.

Ayrıca Ramazan Acarlar Gençlik Merkezi bizim için çok emek harcadı umarım bu emeğin karşılığın sınavda vereceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER