Gündem

SİVEREK KIZIĹAYDAN SAĞLIKLI ADIMLAR

SİVEREK KIZIĹAYDAN SAĞLIKLI ADIMLAR
06-10-2022 17:48

Şanlıurfa’nın Siverek Kızılay Şubesi tarafından Sağlıklı yaşama dikkat çekme amacıyla gerçekleşen yürüyüş Lezgo parkından başlayıp Kanlıkuyu Meydanı cumhuriyet caddesi ve Hürriyet caddesi güzergahıyla lezgo Parkında son buldu.

Siverek Kızılay Şubesi Genel Sekreteri Faik Türkgezer ve Kadın Kolları başkanı Fatime Güler yaptığı açıklamalarında; Siverek Kızılay Şubesi olarak Sağlıklı Yaşama dikkat çekme amacıyla Gönüllü Kadın Kollarımızla beraber Kalabalık öğrenci ve halkımızdan oluşan bir toplulukla Lezgo parkından başlayıp Kentimizin işlek güzergahları olan Kanlıkuyu meydanı Cumhuriyet Caddesi ve Hürriyet caddesi üzerinde sağlıklı yaşama dikkat çekme amacıyla yürüyüş yaptık.

Öğrencilerimiz ve Vatandaşlarımızla beraber Cincıklı hamam civarında molla verdik Kızılay ailesi olarak kentimizde “Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında Yürüyüşe, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Sağlıklı yaşamı hedefleyen Kızılay gönüllüleri bu etkinlikle halkı yürüyüşe teşvik ettiler.

Sağlıklı yaşam için beslenme ve hareketin önemine dikkati çeken Güler, “Her gün daha çok oturuyoruz, daha çok oturarak çalışıyoruz. Fiziksel aktivitelerimiz kısıtlanıyor. Bunun sonucunda dünyada obezite, diyabet ve kalp rahatsızlıklarına bağlı hastalıklar ile diğer kronik hastalıklar artmakta. Buda fiziksel, mental ve ekonomik olarak dünyaya büyük yük getirmekte. Bu hastalıklar aslında önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer almaktadır.

Fiziksel aktiviteyi daha çok arttırarak, aslında bu yürüyüş günündeki yürüyüşü her güne yayarak, her gün hareketli yaşamayı bir davranış biçimi haline getirerek, kendi gündelik hayatımıza sokarak bu kronik hastalıklardan kurtulmak ve önlenebilir ölüm nedenleri de ekarte etmek istiyoruz.” diye konuştu. Dünya Yürüyüş gününde bu yürüyüşe destek veren bizimle beraber yürüyen vatandaşlarımıza, Öğrencilerimize kısacası emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER