Gündem

SİVEREK KIZILAY ŞUBESİNDEN KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ

SİVEREK KIZILAY ŞUBESİNDEN KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ
07-11-2022 14:57

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası Etkinlikleri kapsamında Siverek Kızılay Şubesi İlçeye bağlı Kırsal Mahallelerin Anaokullarında ve ilkokullarda eğitim seminerleri ve görsel sunumlar gerçekleştirdiler.

Siverek Kızılay Şubesi başkanı Mehmet Sırrı Karahan Kızlay Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamalarında; Siverek Kızılay Şubesi olarak eğitimci Faik Türkgezer ve Gönüllü Kadın Kolları başkanı Fatime Güler ve ekibiyle beraber Siverek’e bağlı kırsal mahallelerimizde Anaokullarda ve ilkokullarda eğitim seminerleri ve görsel sunumlar yaptık

Sunumlarımızda Tüm öğrencilerimize Kızılayı anlattık

Kızılay Nedir, Ne İş Yapar? Kısaca Kızılayın Faaliyetleri Ve Görevleri Nelerdir?

Kızılay denildiğinde mutlaka her insanın aklına bir şeyler gelir.

Doğal afetlerde, deprem ve sel felaketlerinde olay yerine ilk gelen Kızılay olur.

Kızılay; ” Ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık ve insanlık ilkeleri çerçevesinde, hayır kurumu niteliğinde, birlik ve evrensellik ilkesi” nden hareketle çalışan bir yardım kuruluşudur.

Kızılay Ne İş Yapar?

Kızılay bir yardım kuruluşudur ve hem barışta hem savaşta insanların yanında yer alır. Her türlü felaket anında Kızılay yararlıların ve mağdurların yardımına koşar.

Kızılayın Görevleri

Kızılaya en fazla savaş zamanında ve savaş bölgelerinde ihtiyaç duyulur. Kızılay yaralılara bakar, tedavi eder ve savaş bölgesinden intikallerine yardımcı olur.

Kızılay her türlü felakette zarar görenlerin yardımına koşar. Felaketzedelere ihtiyaç duydukları her türlü yardımı yapar. Yatacak yer, giyecek, yiyecek temin eder. Sağlık hizmeti verir. Yaralananlara tıbbi yardımda bulunur.

Kızılay Ulusal afet hallerinde yardımda bulunur. İlk yardım, kan yardımı, sağlık yardımı bunlardan bir kısmını oluşturur.

Kızılay göç ve mülteci hizmetlerini de verir.

Kızılay göç ve mülteci hizmetlerini de verir.

Güzel bir etkinliğe imza attık Gittiğimiz tüm okullarda öğrencilerimize Kızılayın neler yaptığını ne işe yaradığını çalışmalarını bir bir anlattık sunumdan sonra tüm öğrencilerimize Moral ve motivasyonlarını yükseltmek istedik Kendilerine Kızılayın çam Sakızı Çoban armağanı çikolata Balon ve Bayrak hediye ettik. emeği geçen tüm ekibime teşekkürlerimi iletiyorum. dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER