Gündem

Siverek Oda Başkanlarından İlçe Müftüsü Çiçek’e Anlamlı Ziyaret

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, din görevlilerine verilen değer nasıl vurgulandı? Oda başkanları bu özel ziyarette neler söyledi? detaylar haberimizde

Siverek Oda Başkanlarından İlçe Müftüsü Çiçek’e Anlamlı Ziyaret
05-10-2024 08:00
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde esnaf odası başkanları, Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle anlamlı bir ziyarette bulundu. Siverek ilçesinde bir araya gelen oda başkanları, İlçe Müftüsü Muhamet Çiçek’i makamında ziyaret ederek bu özel haftayı kutladılar. Ziyaret esnasında din görevlilerine olan minnettarlıklarını ifade eden başkanlar, camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki önemine vurgu yaptı.

Camiler ve Din Görevlilerine Teşekkür

Siverek İlçesi Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Berat Dalaman, Marangozlar ve Keresteciler Esnaf Odası Başkanı Mecit Yakar, Madeni Eşya Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hacı İnan ve Terziler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay, Müftü Çiçek’i makamında ziyaret etti. Oda başkanları, din görevlilerinin toplum için yaptığı hizmetlerin önemine değinerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladıklarını belirttiler.

Müftü Çiçek’ten Teşekkür

İlçe Müftüsü Muhamet Çiçek, oda başkanlarının bu nazik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiçek, “Din görevlilerimiz, toplumumuzun manevi rehberleridir. Onlar, topluma dini bilgileri doğru bir şekilde aktarmakta ve sosyal hayatta önemli bir rol üstlenmektedir.” diyerek din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisini vurguladı. Ayrıca, haftanın temasına uygun olarak gerçekleştirilen etkinliklerin din görevlilerinin çalışmalarını daha görünür kılacağını ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Önemi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bu hafta boyunca camilerin toplumsal hayatımızdaki yeri, din görevlilerinin önemi ve hizmetleri üzerine çeşitli etkinlikler düzenlenir. Toplumun manevi dinamiklerini güçlendirmek ve camilerimizin işlevselliğini artırmak amacıyla bu hafta boyunca farkındalık çalışmaları yapılır.

Camiler Toplumun Manevi Işığı

Camiler, İslam dünyasında ibadetlerin yapıldığı kutsal mekanlar olmanın ötesinde, toplumsal yardımlaşma ve eğitim faaliyetlerinin de merkezi olarak işlev görmektedir. Camilere cemaat olmak, manevi bir görev olarak kabul edilirken, cami görevlilerinin rehberliği ile bu mekanlar toplumun manevi aydınlanmasında önemli rol oynar. Müftü Çiçek de bu ziyaret vesilesiyle camilerin toplumsal işlevine dikkat çekti.

Din Görevlilerinin Toplumdaki Yeri

Din görevlileri, yalnızca ibadeti yöneten kişiler değil, aynı zamanda toplumsal barış ve birlikteliğin teminatıdır. Geçmişten günümüze, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a kadar din görevlilerinin üstlendiği rol, milletimizin hafızasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması ile kutlanması, bu katkının bir kez daha hatırlatılmasına vesile olmaktadır.Haber Mahmud Nedim GOZELEK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER