Gündem

SİVEREK ÖZGÜ PEÇELİ GÜVERCİNLER ŞAMPİYONLUK İÇİN KANAT ÇIRPIYOR

SİVEREK ÖZGÜ PEÇELİ GÜVERCİNLER ŞAMPİYONLUK İÇİN KANAT ÇIRPIYOR
14-11-2022 14:18

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine özgü olan, her geçen gün nesli azalan paçalı Siverek güvercinin yaşatmak neslini korumak amacıyla ilçede, bulunan bazı güvercin severler ilçeye has güvercinleri yarışmalara katıp Dünyaya tanıtmak istiyorlar.

Paçalı güvercinlerin korunup çoğalması amacıyla çalışmalar yapan gönüllüler, yapılan çalışmalara yerel yönetimlerin destek vermesini istiyorlar.

BANA DESTEK VERİLİRSE SİVEREK GÜVERCİNLERİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIM!

Siverek peçe güvercinlerini koruyup yarışmalarla Dünyaya tanıtmak isteyen, çocukluğundan beridir Siverek peçeli güvercinleri kuruyan ş adamı fahri Yeşilyaprak merkezi İstanbul’da bulunan İstanbul güvercin federasyonun kurucu üyesi olduğuna dikkat çekerek yerel yönetimlerden destek istiyor

İş adamı Yeşilyaprak yaptığı açıklamada şunları kaydetti” İstanbul Güvercin Federasyonu(İGF)’nin kurucu üyelerindeyim Siverek kuşu yasatma ve yetirme derneğin kurulması çalışmalarına gönüllü destek verdim.

Siverek kuşu besliyorum ve İstanbul Silivri’de ortağım var oda hemşerim beraber emek veriyoruz. İstanbul’da 6 kupaya Ankara’da 4. kupaya Siverek kuşlarını hazırlayıp daha önceden kupalar için alınan hisselere güre hakem heyetinin masrafını yatırıp hakem heyetini çağırıyoruz ve kupaya kuşumuzu atıyoruz şu anda İGF de 2. sırada olup klasmana kalmışım Trakya kupasında da 3. sıradayız inşallah kupaları alıp Siverek’imize kazandıracağız. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum; benim bu çabada hiçbir çıkarım yoktur. Tek çabam Siverek’e has olan peçeli güvercinlerinin varlığını tüm Dünyaya ispatlamak, ilçede güvercin sevgisini çoğaltıp bu ırkın çoğalmasını sağlamaktır”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER