Kültür & Sanat

Siverek Sevdalısı Koçali Aymaz’dan Kültür Bakanlığa Çağrı

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz, ilçedeki Kütüphane binasının sorununun çözülmesi amacıyla Kültür bakanlığına çağrıda bulundu.

Siverek Sevdalısı Koçali Aymaz’dan Kültür Bakanlığa Çağrı
26-06-2023 13:59

Yıllardır kentin kalkınması ve gelişmesi için çaba sarf eden Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği ( SİVİL DER) Onursal Başkanı Koçali Aymaz, Siverek’in bir başka sorunu olan 300 bin nüfuslu bir kentte Kütüphane binasının  olmayışı içler açısı bir durum olduğunu belirterek Kültür Bakanlığını göreve davet etti.

Aymaz  gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamalarında:

“ Siverek tarihte sancaklık eyaletlik vilayetlik gibi idari görevleri yapmıştır. 1926 yılında Başbakan İsmet İnönü imzası ile büyük millet meclisine sunulmuş teşkilat-ı mülkiye kanunu ile ilçe yapılarak düşman işgalinden kurtardığı Şanlıurfa iline ilçe olarak bağlanmıştır. Siverek tarihte çok önemli görevler yapmıştır. Çanakkale’de, Hasankale’de, Sarıkamış’ta ve bunun gibi bir çok cephelerde şehit ve gazi vermiştir. Siverek günümüzde 4313 km2’lik bir yüz ölçümüne, 270 bin küsür nüfusa, 85 bin öğrenci nüfusuna sahip kadim bir şehirdir.
Siverek teki 85 bin öğrenci nüfusunun yanısıra bir o kadar da genç nüfusa sahiptir. Siverek’te kültür ve turizim bakanlığına bağlı bir kütüphane var. Şahsen ben Siverek’te kültür ve turizm bakanlığına bağlı bir kütüphane var demekten utanıyorum. Sayın bakanlık ve yetkililer herhalde utanmıyor. Çünkü böyle bir kütüphane olur mu? Küçücük bir binanın iki katında 40-50 öğrenciyi alabilecek bir kapasiteye sahip sözde bir kütüphane. 85 bin öğrenci nüfusuna ve 200 bin genç nüfusuna 40-50 kişilik bir kütüphane yeter mi? Ben sayın kültür bakanının yaptığı bir çok projeyi biliyorum. Hilvan gibi bir ilçede bile bir kütüphane binası var bir çok il ve ilçede çok sayıda kütüphane var.
Sayın cumhurbaşkanımızın külliyesinde 5 milyonluk kitap kapasiteli bir kütüphane var  5 milyon değil 15 milyon kapasitede olsun bu güzel bir şey çünkü bizi temsil ediyor ama koca Siverek gibi bir şehirde böyle bir kütüphanenin olması utanç verici.
 Bu arada Siverek belediyesi  modern bir binaya sahip kütüphane yaptı. Kültür bakanlığıyla protokol yaptığı halde kültür bakanlığı bugüne kadar o kütüphaneyi faaliyete geçiremedi. Oysa çeşitli ülkelerde osmanlıya ait bir çok esere milyonlarca para harcayıp onarımını yapan bakanlık bizim kütüphaneyi gençlerimize  çok görüyor.
Ben sayın bakanlığı ve bugüne kadar gelmiş bütün kültür bakanını ve personellerini protesto ediyorum, kınıyorum göreve davet ediyorum.  Bu kütüphane binasının bir an evvel faaliyete geçirilmesini bekliyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın bu rezalletten haberi yok eğer haberi olmuş olsaydı sorumlular hakkında gerekli işlemi başlatırdı. Teşekkür ediyorum.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER