Gündem

Siverek'te 19 Ekim Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Muhtarlar Günü etkinlikleri neden bu kadar önemli? Muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü hangi alanları kapsıyor? detaylar haberimizde

Siverek'te 19 Ekim Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı
20-10-2024 08:00
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi ve Kaymakamlık, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlamak amacıyla muhtarları bir araya getiren anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi. İlçedeki muhtarların bir araya geldiği etkinlik, özel bir düğün salonunda düzenlendi ve büyük ilgi gördü. Etkinlikte hem devlet temsilcileri hem de muhtarlar arasında sıcak sohbetler yapıldı.

Protokol ve Muhtarlar Bir Arada

Bu anlamlı etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, Kaymakam Musa Aydemir, protokol üyeleri ve kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı. Program boyunca, protokol üyeleri masaları dolaşarak muhtarlarla yakından ilgilendi ve çeşitli konularda sohbet etti. Hem resmi hem de samimi bir atmosferin hâkim olduğu buluşma, muhtarların önemine vurgu yaparak onları onurlandırdı.

Muhtarların Rolüne Dair Önemli Mesajlar

Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Şenateş, yaptığı konuşmada muhtarların demokrasideki önemli rolüne dikkat çekti. Şenateş, muhtarların kamu hizmetlerinin vatandaşlara eşit, hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmasında büyük bir sorumluluk taşıdığını belirtti. "Demokrasimizin ilk halkası olan, hem Devlet hem Milleti temsil eden muhtarlarımız, kamu ve yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi görmektedir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Vekili Bayram’dan Muhtarlara Övgü

Siverek Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram ise muhtarların yerel yönetimlerdeki önemini vurguladı. Bayram, muhtarlık müessesesinin demokrasinin mihenk taşı olduğunu belirtti ve Siverek Belediyesi olarak tüm muhtarlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. "Belediyemizin kapıları tüm muhtarlarımıza sonuna kadar açıktır. Muhtarlarımızla beraber bu güzel şehre hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kaymakam Aydemir’den Teşekkür Mesajı

Kaymakam Musa Aydemir de muhtarların vatandaş ve devlet arasındaki en kuvvetli bağ olduğunu ifade etti. Kırsalda yaşayan vatandaşların sorunlarını muhtarlar sayesinde öğrenip çözüme ulaştırdıklarını vurgulayan Aydemir, vefat etmiş muhtarları da rahmetle andı. "Sizler devletin şefkatli eli ve sistemin vazgeçilmez bir parçasısınız. Ebediyete intikal eden muhtarlarımıza rahmet, sizlere ise sağlıklı ömürler diliyorum." dedi.

Sıcak Sohbet ve Dayanışma

Programın ardından muhtarlar, protokol üyeleriyle birlikte yemek yiyip sohbet etme fırsatı buldular. Etkinlik, dayanışma ve iş birliği mesajlarının verildiği, muhtarların yerel yönetimdeki rollerinin bir kez daha önemsendiği bir kutlama olarak sona erdi. Haber Mahmud Nedim GOZELEK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER