Kültür & Sanat

Siverek’te Açık Hava Etkinlikleri Coşkusu Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe Belediyesi'nin düzenlediği açık hava etkinlikleri, mahalle sakinlerine eğlenceli ve kültürel deneyimler sunmaya devam ediyor. Peki, bu etkinlikler neler sunuyor?

Siverek’te Açık Hava Etkinlikleri Coşkusu Devam Ediyor
17-07-2024 07:50
ŞANLIURFA

Her Hafta Bir Mahallede Açık Hava Konserleri

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan açık hava konserleri, her hafta bir mahallede düzenleniyor. Bu hafta, etkinliklerin adresi Ayvanat Mahallesi oldu. Sıra gecesi ekibinin sahne aldığı etkinlik, büyük ilgi gördü.

Ayvanat Kadın Kültür ve Destek Merkezi'nin Katkıları

Ayvanat Kadın Kültür ve Destek Merkezi’nin de yer aldığı parkta yapılan düzenlemelerle alan, açık hava sinemaları için uygun hale getirildi. Bu düzenlemelerle birlikte açık hava sineması ve gösteri alanının da açılışı gerçekleştirildi.

Neşeli Maskot Çocuklarla Buluştu

Etkinliklerde, sıra gecesi ekibi ve Filarmoni Müzik Akademisi çeşitli eserler seslendirirken, TÜGVA İlçe Temsilcisi neşeli maskotu ile alandaki çocukları eğlendirdi. Halk Eğitimi Merkezi folklor ekibinin sahne aldığı program yaklaşık 3 saat sürdü.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın Katılımı

Programa katılan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, kent genelinde yeşil alan ve parkları ailelerin kullanabileceği şekilde düzenlediklerini belirtti. Bucak, özellikle kadın ve çocukların bu tür etkinliklere katılmalarını hedeflediklerini ifade etti. "Onları biraz daha hayata ve sosyal etkinlikler içerisine çekmeye çalışıyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki yıl da bu etkinliklerimiz artarak devam edecek. Belediyemiz bünyesinde müzik konservatuarı kurmayı planlıyoruz. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız var." dedi.

Mahalle Sakinlerinden Teşekkür

Etkinliklere katılan Ayvanat Mahallesi sakinlerinden Yağmur Okşaş, uzun zamandır bu tür etkinliklerin düzenlenmediğini belirterek, "Ayvanat mahallemizde uzun yıllardır bu tür etkinlikler düzenlenmiyordu. Etkinlikleri düzenleyen belediye başkanımız Ali Murat Bucak’a çok teşekkür ediyorum ve bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum." diye konuştu. Emine Sözgün de etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Belediye Başkanımıza bu etkinlikleri düzenlediği için teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerin devamlı olmasını istiyoruz. Çünkü bu etkinliklere gerçekten ihtiyacımız var.”

Gönüllerince Eğlenen Kadınlar Halay Çekti

Gönüllerince eğlenen mahalle sakini kadınlar, programı halay çekerek tamamladı. Bu tür etkinliklerin, mahalle sakinlerinin sosyal hayatına renk kattığı ve toplumsal bağları güçlendirdiği gözlemlendi.Haber Mahmud Nedim GOZELEK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER