Eğitim

Siverek’te Girişimci Kadınlara Yenilikçi Gıda ve Tarım Eğitimleri

Gıda ve tarım sektöründe kadın girişimciler nasıl destekleniyor?

Siverek’te Girişimci Kadınlara Yenilikçi Gıda ve Tarım Eğitimleri
29-06-2024 09:51
ŞANLIURFA

Yeni Fırsatlar ve Eğitimlerle Girişimci Kadınlara Destek

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi, ilçedeki girişimci kadınları desteklemek ve istihdam oranını artırmak amacıyla çeşitli eğitim programları düzenliyor. Plan Proje Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile kadın kooperatiflerinin işbirliğiyle, Avrupa Birliği, ICMPD ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle ‘ Gıda ve Tarım Girişimciliği Eğitimi’ hayata geçirildi.

Çevrimiçi Başlayan Eğitimlerin Yüz Yüze Devamı

Dicle-Bağlar Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimin ilk günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Eğitimlerin son iki gününde ise katılımcılar, alanında uzmanlar eşliğinde yüz yüze eğitim aldı. Bu süreçte girişimci kadınlara yönelik çeşitli konularda bilgi verildi ve uygulamalı eğitimler yapıldı.

Saha Ziyaretleri ve Pratik Eğitimler

Onlarca kadının katıldığı eğitimlerin son gününde, Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne saha ziyareti gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde alanda kurulan seralar ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, girişimcilerin sahada nasıl çalıştığını gözlemleyerek pratik bilgiler edindi.

Proje Uzmanının Görüşleri

Proje uzmanı Beyza Cambaz, Siverek Belediyesi iş birliğiyle gıda, tarım ve teknik girişimcilik konusunda eğitimler verdiklerini belirtti. Cambaz, eğitim sürecini şöyle anlattı:

“Eğitimimizin ilk gününü çevrimiçi eğitimle geçirdik yani teorik bir eğitim üzerinde çalıştık. Takip eden iki gün boyunca hep beraber iş planı hazırladık. İş fikirlerini nasıl hayata geçireceklerini, hibe alırken iş planının nasıl hazırlanacağını hep beraber deneyimledik. Bugün de saha ziyareti gerçekleştirerek bu iş fikirlerini hayata geçirmiş girişimcilerin öykülerini dinledik ve onların sahadaki faaliyetlerini inceledik.”

Kooperatif Koordinatöründen Memnuniyet Açıklaması

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi koordinatörü Ayşegül Tanbay, eğitimlerin ardından seraların ziyaret edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tanbay,

“Eğitimlerin ardından seralarımızı ziyaret ettik. Eğitim sürecinin ardından seralarımızda yaptığımız faaliyetleri anlattık. Ekimin nasıl yapıldığı, fidelerin hangi şartlarda alındığı ve desteği nereden aldığımızı dile getirdik.”sözleriyle eğitimin önemine vurgu yaptı.

Eğitimlerin Katılımcılara Kazandırdıkları

Bu tür eğitimler, girişimci kadınların iş hayatında daha başarılı olmalarına yardımcı oluyor. Katılımcılar, aldıkları eğitimlerle hem teorik bilgi sahibi oluyor hem de pratikte bu bilgileri uygulama fırsatı buluyor. Ayrıca, girişimci kadınlar arasında dayanışma ve işbirliği sağlanarak, ekonomik bağımsızlıkları destekleniyor. Haber Mahmut İZGÖR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER