Ekonomi

Siverek'te KOSGEB Kredileri İçin Önemli Bilgilendirme Semineri

Deprem Bölgelerindeki Esnaflara Yönelik KOSGEB Kredileri: Kimler Faydalanabilir, Şartlar Neler?

Siverek'te KOSGEB Kredileri İçin Önemli Bilgilendirme Semineri
10-11-2023 16:16

Siverek'teki çeşitli meslek odaları işbirliğinde düzenlenen bilgilendirme seminerinde, danışman Mehmet İnat tarafından 6 Şubat deprem bölgelerindeki iş yerlerine yönelik KOSGEB kredilerinin detayları açıklandı. Seminer, bölge esnafı için hayati öneme sahip bilgileri içeriyordu.

STK'lar ve Meslek Odalarının Öncülüğünde Bir Araya Gelen Siverek Esnafı

Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan, Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muhammed Hanifi Ay, Kereste ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mecit Yakar ve Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Berat Dalaman'ın katılımıyla gerçekleşen seminer, bölgedeki esnafın yoğun ilgisiyle karşılandı.

KOSGEB Kredi Şartları ve Başvuru Süreci

Mehmet İnat, seminerde KOSGEB kredilerinin şartlarını ve başvuru sürecini detaylı bir şekilde anlattı. 6 Şubat depreminden etkilenen az, orta ve ağır hasarlı iş yerlerine yönelik bu krediler, 2 yıl geri ödemesiz, 3. yılda ise üç taksitte geri ödemeli olarak sunuluyor. Ayrıca, 2022 cirosu en az 75 bin TL olan esnaflar da bu krediden yararlanabilecek.

Danışman Mehmet İnat

" Seminerimizin amacı, depremden etkilenen iş yerlerine sunulacak KOSGEB kredilerinin detaylarını esnaflarımıza aktarmaktır. Bu krediler, hasar durumlarına ve cirolara göre farklılık göstermektedir." - 

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Mehmet İnat'ın verdiği bilgilere göre, ilgili esnafların KOSGEB kredisine başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu süreçte esnafların hangi belgeleri hazırlamaları ve dikkat etmeleri gereken hususlar detaylıca anlatıldı.

Seminere katılan esnaflar, bu bilgilendirme sayesinde kredi başvurularını daha bilinçli ve doğru bir şekilde yapabilecekler. Böylece, depremin olumsuz etkilerinden daha hızlı bir şekilde toparlanmaları hedefleniyor.

Siverek'te gerçekleşen bu seminer, deprem sonrası toparlanma sürecinde esnaflar için bir dönüm noktası olma potansiyeline sahip.

 ```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER