Gündem

Siverek’te Otomobil Şarampole Devrildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde meydana gelen kazada neler yaşandı? Hayatını kaybeden ve yaralananların durumu nedir?

Siverek’te Otomobil Şarampole Devrildi
14-08-2024 20:00
ŞANLIURFA

Siverek-Viranşehir Karayolunda Feci Kaza

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek-Viranşehir karayolunun 10’uncu kilometresinde yaşanan trafik kazasında bir otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Henüz sürücüsü öğrenilemeyen 34 JT 0236 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle kontrolden çıkarak 2 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada, araç içinde bulunan Reşit Baskın olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralılar Hızla Hastaneye Kaldırıldı

Kazada yaralanan 3 kişi, olay yerine hızla intikal eden ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumlarıyla ilgili henüz ayrıntılı bilgi verilmezken, hastanede tedavi altına alındıkları öğrenildi. Sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi, yaralıların hayatta kalmasını sağlarken, kazanın şiddeti çevredeki vatandaşları derinden etkiledi.

Jandarma Güvenlik Önlemleri Aldı

Olayın ardından Siverek Jandarma ekipleri, kaza mahallinde yeni bir kazanın yaşanmaması için gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Trafik akışını kontrol altına alarak, kazayla ilgili incelemelere başlayan jandarma ekipleri, kaza sebebini netleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Olay yeri incelemesi tamamlandıktan sonra, hayatını kaybeden Reşit Baskın’ın cenazesi Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazanın Sebebi Araştırılıyor

Kazanın, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiği düşünülüyor. Ancak, kazanın kesin sebebi jandarma ekiplerinin yapacağı detaylı incelemeler sonucunda belirlenecek. Sürücünün kimliği ve kazanın tam olarak nasıl gerçekleştiği konusundaki soruşturma devam ediyor.

Ölen Kişinin Yakınları Yasta

Reşit Baskın’ın hayatını kaybetmesi, hem ailesini hem de yakınlarını yasa boğdu. Kazanın ardından gelen acı haber, Siverek’te derin bir üzüntüye neden oldu. Aile, cenaze işlemlerinin ardından Baskın’ı son yolculuğuna uğurlamak için hazırlıklara başladı.

Toplumsal Bilinç ve Trafik Güvenliği

Bu tür kazaların tekrar yaşanmaması için trafik kurallarına uyulmasının ve sürücülerin daha dikkatli olmalarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Şarampole devrilen otomobilin neden olduğu bu trajik kaza, trafikte güvenliğin sağlanması adına toplumsal bilinçlenmenin arttırılması gerektiğini gösteriyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER