Sağlık

Siverek'te Sağlık Krizi: Milletvekilleri Göreve!

Milletvekilleri neden Siverek'teki sağlık sorunlarına duyarsız? Hastane içinde çalışmayan klimalar ve kurulmamış anjiyografi cihazı vatandaşları çileden çıkarıy...

Siverek'te Sağlık Krizi: Milletvekilleri Göreve!
06-09-2023 11:27

Vatandaşlar İsyanda: " Milletvekillerini Göreve Davet Ediyoruz"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan sağlık sorunları halkın canını sıkmış durumda. İlçe sakinleri, çözüm bekledikleri bu sorunlara milletvekillerinin duyarsız kaldığını belirtiyor. Özellikle yaz aylarında ciddi bir iklimlendirme sorunu yaşayan Siverek Devlet Hastanesi, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Sorunlar Yığılıyor: Siverek Devlet Hastanesi'nde Durum Vahim

Hastane, ilçedeki sağlık hizmetlerinin merkezi olma özelliği taşıyor. Ancak, içerisinde çalışmayan klimalar nedeniyle hasta ve sağlık personeli zor anlar yaşıyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde nefes almakta güçlük çeken hastalar ve çalışanlar, mevcut durumun sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini söylüyor.

"Sıcak yaz günlerinde hastalarımızın ve sağlık personelimizin rahat bir ortamda tedavi edilmesi veya çalışması gerekiyor. İklimlendirme eksikliği, hemşerilerimizin sağlığını olumsuz etkiliyor ve bu durum kabul edilemez." - Ayhan Ekinci, Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı

Kalp ve Damar Hastaları Mağdur: Anjiyografi Cihazı Nerede?

Anjiyografi cihazının kurulmamış olması da dikkat çekici sorunlardan bir diğeri. Kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde kritik bir rol oynayan cihazın eksikliği, hastaları başka şehirlere gitmek zorunda bırakıyor.

"Anjiyografi cihazı, kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kritik bir rol oynar. Bu eksiklik, hastalarımızın başka şehirlere gitmek zorunda kalmasına yol açıyor ve zaman kaybına neden oluyor. Aldığımız bilgilerde basit bir kaç işlem sonrası faal olması muhtemel cihaz, duyarsız bürokrasi yüzünden öylece bekliyor." - Ayhan Ekinci

Yeni Hastane Çağrısı: Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi İçin Seferberlik

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ayhan Ekinci, milletvekillerinden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapılması için de destek beklediklerini belirtti.

Toparlayarak

Siverek'te yaşanan sağlık sorunları vatandaşlar tarafından artık tolere edilemez bir noktaya gelmiş durumda. İlçe sakinleri, bu sorunların bir an önce çözülmesi için milletvekillerini göreve davet ediyor. Siverek'in sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için acil çözümler bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER