Yaşam

Siverek'ten Adıyaman Yolunda Ücretsiz İkram: İyiliğin Öyküsü

Adıyaman yolunda ücretsiz ikramlarla karşılaşmak mümkün mü? Peki, bu ikramın ardındaki hikaye nedir?

Siverek'ten Adıyaman Yolunda Ücretsiz İkram: İyiliğin Öyküsü
20-07-2024 10:43
ŞANLIURFA

Yolun Kenarında Bir Dikkat Çekici Bina

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden  Adıyaman yoluna girdiğinizde yaklaşık 5 kilometre gittikten sonra sol tarafta iki katlı, bazalt taşlı bir bina dikkat çeker. Çıplak ve yalın bir bina olmasına rağmen, kırmızı zemin üzerine sarı renkle yazılı "ÜCRETSİZ FREE" tabelası ve çay ile çorba kasesi fotoğrafları görenlerin ilgisini çeker. Defalarca kullandığım bu yolda, benim de dikkatimi çekmişti bu yazı. Geçenlerde Adıyaman yolu dönüşünde, merak ettiğimiz bu yeri arkadaşlarla ziyaret etmeye karar verdik. Bina asfalt yola çok yakın bir yerdeydi ve arabamızı binanın önüne park edince bizi aydınlık ve güler yüzlü, sakalları ağarmış genç bir adam karşıladı.

Misafirperverlik ve İyilik Hikayesi

Kapısız ve bahçe duvarı olmayan bu evden çıkan Remzi Asal, yanında duran iri köpeği ile bizi buyur etti. Arkadaş beni tanıyormuş, ama ben onu ilk defa görmüştüm. İlk gördüğümde kanım ona ısınmıştı. Sonradan iki genç daha geldi. Evi gezdikten sonra, üst kata geçip oturduk ve ikramlarda bulundular. Esas merakımız olan "neden ücretsiz hizmet?" sorusunu kendisine sordum. Remzi Asal, bu sorunun cevabını kısaca anlatmaya çalıştı:

"Dedem iyilik sever bir insandı. Köyümüz ana yola çok yakındı, ama susuzluk çekiyorduk. Dedem iki ineğini satarak bir kuyu açmıştı. Hem köylüler hem de yolda geçenler su ihtiyaçlarını karşılıyordu. Zamanla yollar değişti, kervanlar kalmadı, ama dedemin yaptığı iyilik unutulmadı. Ben de bu iyiliği devam ettirmek için burada yoldan geçenlere su, çay ve çorba ikramı yapmaya çalışıyorum."

Depremin Ardından Gelen Karar

Remzi Asal'ın bu hizmeti sunma kararı, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından verdiği bir karar. Depremin vahametini duyunca, bir grup arkadaşıyla birlikte deprem bölgesine gitmiş. Eli boş gitmek olmazdı, herkes bir şeyler aldı ve Remzi Asal da 20 kilo mercimek alarak deprem bölgesine gitmiş. Deprem bölgesinde yaşananları anlatırken gözleri doldu ve şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde insanları soğukta üşüşmüş halde görünce hemen çorba yapmaya başladık. Öğlene kadar yaklaşık 5.000 kişiye çorba ekmek verdik. Oradaki manzara anlatılacak gibi değildi. Tam 5 gün orada kaldık ve bu deneyimden sonra yolda gelip giden herkese kapımı açmaya karar verdim. Gücüm oranında su, çay ve çorba ikramı yapmaya çalışıyorum."

"ÜCRETSİZ FREE Hasan Baydilli

Sitemizin Köşe Yazarlarından Eğitimci Yazar Hasan Baydilli tarafından kaleme alınan "Bedeli Ağır Olsa Da İyilik Yapmak Bir Erdemdir." başlıklı makalesinden uyarlanarak haberi yapılmıştır.

İyilik ve Yardımseverlik Üzerine

İhtiyaç sahibi olsun olmasın, insanlara beklentisiz ve karşılıksız iyilik yapmak ne denli onurlu bir erdemdir! İşte insanlık, yardımseverlik, iyilik budur. Çok varlıklı olup da kapısını sürekli kapalı tutan ve bu dünyada misafir olduğunu unutanlara duyurulur! Unutulmamalıdır ki hayata en güzel lezzet veren şey, insanların çaresizliğine çare olmaktır. Yaşamın geri kalanı ise sadece teferruatlardan ibarettir. Remzi Asal, yaptığı bu iyilikle hayatın ona dayattığı acımasız yaşamın bir sonucunu bizlere gösteriyor.

İyilik Her Zaman İyidir

Genç yaşına rağmen kıt imkanlarla hayatına çok şey sığdıran ve bir derviş edasıyla dergah dediği mekanını halka açan Remzi Asal kardeşimi tebrik ediyorum. İyilik her zaman iyidir ve iyi insanların sayılarının artması dileğiyle. Haber Zafer AĞIRMATLI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER