Gündem

SİVEREK’İ İL YAPMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ ONURSAL BAŞKANINDAN OTURMA EYLEMİ

SİVEREK’İ İL YAPMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ  ONURSAL BAŞKANINDAN OTURMA EYLEMİ
08-11-2019 18:43

KOÇALİ AYMAZ İŞİTME ENGELLİLER İÇİN AÇILMAYAN OKULUN AÇILMASI İÇİN OTURMA EYLEMİ VE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Yıllardır Siverek Kentinin il olup kalkınması için mücadele everen bu uğurda dernek kurup vadini yerinegetirmeyen siyasetçilerimahkemeye veren Siverek’i İl yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal başkanı Koçali Aymaz bu kez işitme engelli çocukların okullaşması için mücadele veriyor.

Uzun bir zamandan beri işitme engelliler okulunun açılması için çaba harcayan Cumhurbaşkanlığına, valiliğe il milli eğitim müdürlüğüne verdiği dilekçelerden olumlu cevap almayan Aymaz işitmeengelli çocuklar için okul açılması için Pazar günü oturma eylemi yapacak.

Aymaz, 10 Kasım Pazar günü, ilçenin Cudipaşa caddesi üzerinde bulunan Lami Odabaşı parkında başlatacağı oturma eylemi öncesi yazılı basın açıklamasını yapacağının, Siverek’te işitme engelliler okulu yapılana kadar her Pazar aynı yer ve saate oturma eylemine devam edeceğini belirterek Şunları Kaydetti” Cumhuriyet tarihinden günümüze Siverek’te yüzlerce dez avantajlı grup olan İşitme Engelli çocuklarımız koca bir okulda yüzlerce öğrencinin yer aldığı okulda üzerinde “ÖZEL EĞİTİM SINIFI” yazılı birkaç sıra, bir yazı tahtası, birleştirilmiş sınıf halinde İşitme Engellilerle ilgili eğitim almamış Sınıf Öğretmenleri tarafından sözde eğitim verilmeye çalışılmaktadır.

Bu öğrencilerin sınıfında özel eğitim verecek araç, gereç, cihazlardan yoksun, yüzlerce öğrencinin arasında küçük bir oda üzerinde “özel eğitim sınıfı” yazarak çocukların engelleri yüzlerce öğrenciye teşhir edilerek aşağılayıp psikolojileriyle oynanmaktadır. Verilen eğitimin özel eğitimle hiçbir ilgi ve alakası olmadığına üzülerek şahit oldum.Bu çocukların Anayasada eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereğince almaları gereken eğitimi alacak fiziki şartların olmaması nedeniyle (4+4+4) İŞİTME ENGELLİ OKULUN açılması için ilk müracaatı 13.10.2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığına yaptım. Ne yazık ki yapılan müracaatlar şikâyet edilen kişi ve makamlara gönderilir, o kişi ve makamların verdikleri cevap sonucunda hiçbir işlem yapılmadan dosya kapanır. Sistem böyle çalışmaktadır.

Sayın Basın mensupları ve sevgili Siverek halkı; Müracaatlarım devam etti. Başbakanlık Makamına, Milli Eğitim Bakanlarına, Cumhurbaşkanlığına, Siverek Kaymakamlığına, Şanlıurfa Valiliğine defalarca müracaatta bulundum. Tahsis edilen binanın restore edilme talebim sonuçsuz kaldı. Durumu Sayın Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’a intikal etti. Milli Eğitim İl Müdürlüğünün talebi üzerine Sayın GÜLPINAR Milli Eğitim Bakanlığından 350.000 TL ödeneği Ekim 2018 ayı başında Şanlıurfa İl Müdürlüğü emrine göndermeyi gerçekleştirdi. Ödenek gelince restorasyon bir an evvel başlatılarak 2018-2019 Eğitim Döneminin ikinci yarısına yetiştirilmesi talebimi de sonuçsuz kaldı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü restorasyon yapmamak için bin bir dereden su getirip günümüze kadar ihaleyi yapmadığından restorasyonda yapılamadı.

Bazı duyumlar almaktayım. Mevcut ödenek restorasyona yetmiyormuş. Sizin teknik elemanlarınız keşifler yaptı ve yapılan keşifler sonucunda sizin talebiniz üzerine bu ödenek geldi. Peki, gelen ödenek nasıl yetmiyor ve neden ihaleyi yaparak restorasyonu gerçekleştirmiyorsunuz? Siz gelen 350.000 TL’lik ödenekle oynuyorsunuz. Verin o ödeneği Siverek Kaymakamlığının emrine bakın neler yapılıyor o zaman görürsünüz.

Bu arada Ekim 2018 tarihinde gelen ödenek zamanında kullanılmadığından enflasyondan büyük maddi kayıplar da olmuştur. Bu kayıbın sorumlulardan tahsil edilmesini öneriyorum

İşitme engeli olan bir öğrencinin ilk okluda, orta okluda ve lisede alması gereken eğitimi almadığı durumda bu öğrencilerin üniversite sınavlarında başarı şansı olur mu? Görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yüzlerce İşitme Engelli çocuklarımızın hayatı karartılmıştır.

Hatta hayatları söndürülen yüzlerce İşitme Engelli çocuğun elleri ildeki siz Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkililerinin yakasında olduğunu biliyor musunuz? Siz ki namaz zamanı millet sizleri camide ibadet ederken görünmeleri için mesaiden erken çıkan aldığınız maaşı hak etmeyen bürokrat beylere sesleniyorum bu dünyada bunun hesabını vermeyebilirsiniz ancak ilahi adalette bu çocuklara yaptığınız kötülüğün hesabını mutlaka vereceksiniz. Bunu unutmayın!

Görevinizi adil ve eşit bir şekilde yapmadığınız içinde aldığınız maaşın helal olmadığını düşünüyorum. Siz halka hizmet etmek için o makamda bulunmaktasınız. Halkı mağdur etmek, eğitimden yoksun bırakmak, hayatlarını karartmak için değil.

Görevinizi yapmayarak, ihmal ederek, savsaklayıp yokuşa sürerek ve çocukları eğitim hakkından yoksun bırakarak da halkın vergileriyle aldığınız maaşı hak etmediğinizi söylemek isterim

Bu duygu ve düşüncelerle 3. Yılını dolduran müracaatımın gereğini yerine getirmeyen, görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkililerini şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Yüksek huzurlarınızda soruyorum il merkezinde böyle bir sorun olsaydı çok kısa sürede çözmez miydi?

İl merkezinde konu Siverek olunca durum değişmekte, işlem durmakta, gecikmekte veya iptal edilmekte olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bir örnekte Öğrenci Yurdu yapımı konusunda vermek istiyorum. 2017 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Siverek’e geldi Siverek’te Öğrenci Yurdu yapılması için 2018 Bütçe Programına alındı bize arsa tahsis edin ihaleyi yapacağız demişti. 2 arsa ve 2 hazır bina teklif edildiği halde İl Müdürü elinden gelen gayreti gösterip ihaleyi iptal etti ve Siverek Meslek Yüksek Okulumuz ile Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin gelişmesinin önüne set çekti. Birecik’e 300 kişilik Öğrenci Yurdu yapıldı Siverek Öğrenci Yurdu İl Müdürünün gayretleriyle iptal edildi. İlden iki çarpıcı örnek.

Yapılan halksızlığın tetkik edilmesi için müfettiş istiyoruz gönderen yok. Yanlış yapan varsa korumak yerine gerçekleri gün yüzüne çıkarmak daha adil değil mi? Görevini yapmayanlar cezalandırılmadığı sürece bu sorunlar artarak devam etmesi kaçınılmazdır.

Sayın Basın mensupları; Bu gün ihale yapılarak 2019-2020 Eğitim Döneminin 2. yarısına yetiştirilmesini özellikle bekliyoruz.

Ben şahsen hakkımı görevini yapmayan yetkililere helal etmiyorum. Söz konusu çocukların da hakkını helal etmeyeceğini düşünüyorum.

Bir Siverekli vatandaş olarak protesto ediyor ve Sayın Valimizin bizzat konuyu ele alarak çözmesini diliyorum” açıklamasını yaptı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER