Gündem

SİVEREK’İN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK CAMİSİ YARDIM BEKLİYOR

SİVEREK’İN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK CAMİSİ YARDIM BEKLİYOR
18-12-2020 15:04

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde hayırseverlerin yardımlarıyla yapımı devam eden cami inşaatı yardım bekliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Siverek Temsilciliğinin girişimi ve hayırsever vatandaşların yardımıyla Şirinkuyu Mahallesinde inşaatına başlanılan 600 kişi kapasiteli caminin içerisinde Kur’an kursu ve taziye evi yer alıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın arsasını bağışladığı cami, 2 bin 10 metrekare alana inşa ediliyor. Caminin tamamlanmasının ardından ilçenin en üçüncü büyük camisi olacağı bildirildi.

Hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirten Türkiye Diyanet Vakfı Siverek yetkilisi Ahmet Konak şunları kaydetti: “Hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 8 ay önce başladığımız cami inşaatımızda çalışmalar devam ediyor. Camimizin zemin ve birinci katının beton dökümünü hayırseverlerimizin destekleriyle tamamladık, arsa temini ise bir hayırsever vatandaşımızın bağışıyla karşılandı. Camimizin tamamlanmasıyla yeni yerleşim bölgemizin cami sıkıntısı giderilerek ilçenin en büyük üçüncü camisi olarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler Diyanet – Sen Siverek şubesiyle de irtibata geçebilir ya da inşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde görebilir. Cami inşaatının yapılmasında bizlere destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

-Siverek modern bir camiye daha kavuşacak

Cami inşaatının tamamlanmasıyla ilçenin üçüncü büyük camisi konumuna sahip olacak caminin özellikleri ise iki minareli, 13 kubbesi, kuran kursu odası, 2 taziye evi bulunuyor. Caminin 2021 yılı sonlarına doğru açılması planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER