Gündem

SİVEREKLİ YAZARLAR BİR KALEMDE BULUŞTU

SİVEREKLİ YAZARLAR BİR KALEMDE BULUŞTU
26-11-2021 18:40

Siverekli şair ve yazarlar imza gününde bir araya geldi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen yazar ve şairler kitaplarını okurları için imzaladı.

Kültür ve sanat faaliyetlerini sürdüren Siverek Kültür Bilim ve Sanat Derneği tarafından organize edilen ‘Siverekli şair ve yazarların buluşması’ etkinliği, tarihi Gümrük Hanında yapıldı.

Çoğunluğu ilçe dışında yaşayan yazarların imza gününe ilçe sakinleri büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar aldıkları kitaplarını yazarlara imzalatıp sohbete etti.

Etkinliğe Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, sinema sanatçısı Yılmaz Güney’in Kız kardeşi Güzide Pütün ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İmza gününe katılan Siverekli şair ve yazarlar ilçede bulunmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yazar Tanca Çepik Gültekin, “Babamın ölümünden sonra Siverek’e ilk geliyorum. Babamın yüzünde izler arıyorum. Çok karmaşık duygular içindeyim, Siverek’te olmaktan mutluyum.” diye konuştu.

Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün baba memleketinde bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Zaman zaman Siverek’e geliyorum. Babamızın memleketi, bizim topraklardayım, mutluyum.”

İmza etkinliği düzenleyen Siverek Kültür Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Halil Yoğunlu, böyle bir çalışmaya imza attıkları için mutlu olduğunu ve zaman zaman bu tür kültürel etkinliklere devam edeceklerini belirti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER