Gündem

SİVEREKLİLER UYUŞTURUCUYA HAYIR DEYİP SAVAŞ AÇTI

SİVEREKLİLER UYUŞTURUCUYA HAYIR DEYİP SAVAŞ AÇTI
10-12-2022 18:59

Siverek ilçesinde uyuşturucuya karşı yapılan toplantıda Sivil toplum kuruluşları büyükşehir belediye meclis üyeleri merkez mahalle muhtarları, Siverek’te uyuşturucu ile mücadele eden Dernek üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.

Siverek Toplum Kuruluşları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Merkez mahalle Muhtarları Uyuşturucuyla mücadele eden dernek yöneticileri ve Kanaat Önderlerin katıldığı bu toplandı da konuşulan konular Siverekli gençlerin ve ailelerin lehine oldu.

Son zamanlarda uyuşturucu maddesinin kullanım sayısının artması sonucunda yapılan bu toplantıda Siverek’teki gençlerin uyuşturucudan uzak durması, ailelerinin bilinçlenmesi veya kullanan kişilere yardım desteğinde bulunulması gibi konular ele alındı.

Toplantıda Siverek’te Uyuşturucuyla mücadele Platformu adı altında on kişiden oluşan bir platform oluşturuldu. Bu platform son zamanlarda Kentte cereyan eden büyük bir kitleyi etkisi altına alan Uyuşturucu batağına saplanmış veya daha bulaşmamış ailelerin çocuklarına nasıl yardım edilir ne gibi önlemler alma konusunda hem fikir olup Kaymakamlık, Belediye ve Emniyetle beraber işbirliği yapılması noktasında mücadele verip çalışmalar yapacak.

Yapılan toplantıda ailelerin bilinçlendirilmesi, kullanan her bireyi için tedavi desteği verileceği belirtildi. Uyuşturucuyu Siverek ten temizlemek gençleri bu illetten kurtarmak için çalışmaların yapılacağı kesin bir dille belirtildi. Bu ve buna benzer toplantıları sık sık yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER