Ekonomi

Sivereklilerin Suyla İmtihanı

Siverekli vatandaşların su sorunu çözüme kavuşacak mı? Siverekliler su sorununun çözümünü bekliyor.

Sivereklilerin Suyla İmtihanı
11-09-2023 15:15

Vatandaşların Su Sorunu Büyük Krize Mi Dönüşüyor ?

Yaz aylarının getirdiği kuraklık nedeniyle yaşanan su kesintileri vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Fırat nehrinden getirilmesi planlanan içme suyunun tamamlanıp tamamlanmadığı tartrışma konusu olurken, vatandaşların su sorunu krize doğru gidiyor. Özellikle çarşı merkezine uzak mahallelerde yaşanan su kesintisi temel ihtiyaçları karşılama konusunda vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Arazözlerden Taşınan İçme Suyu

Kesintilerden dolayı yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için sıra alınıp evlere arazözlerle su taşınıyor. Gece geç saatlerde bırakılan suların temel ihtiyaçalrı karşılayacak saatlerde olmaması vatanadaşları farklı yöntemlere yönlendiriliyor.

Belediyeden sıra alıp evlerine ya da mahallelerine tankerle su temin etmesi dikkatleri üzerine topluyor.

Konu ile ilgili muahbirimize konuşan mahalle sakinleri şunları ifade etti:

“Aylardır su sorunu çekiyoruz. Her sene yaz aylarında yaşanan su kesintileri bu sene daha fazla bizleri mağdur ediyor. Sıcak geçen günlerde su ihtiyacımız artarken suların akmaması bizleri perişan etti. Park ve bahçeleri sulamak için tonlarca su harcanıyor fakat günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacak suyu bulamıyoruz.”

Vatandaşların Yetkililere Çağrısı

Vatandaşların ortak sorunu olan su kesintisinin bir an önce giderilmesini isteyen vatandaşlar yetkililerden çare bekliyorlar.

“Yetkililere Sesleniyoruz, Fırattan gelecek olan suyun bir an önce çeşmelerimizden akmasını talep ediyoruz. Su sorunu bizleri mağdur ediyor. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER