Gündem

SİVEREK’TE 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

SİVEREK’TE 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI  ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
25-11-2021 16:58

SİVEREK SOSYAL HİZMET MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜNCE STANDA AÇILDI EL İLANI DAĞITILDI

Dünya çapında büyük önem arz eden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeniyle Siverek Sosyal Hizmetler müdürlüğü ilçenin Hürriyet caddesinde bulunan Lezgonun parkında satana açtı vatandaşlara bilgi verildi. El ilanları ve broşürler dağıtıldı.

Vatandaşlara bilgi veren Siverek sosyal hizmetler Müdürü Mehmet Ülgen; Siverek ve Hilvan ilçelerinde, Vatandaşlara 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı mücadele günüyle ilgili verdiği bilgide” BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayandığını altını çizen Ülgen Siverek ve Hilvan ilçelerinde ki çalışmalarla ilgili şunları kaydetti”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü bugünde farkındalık oluşturmak adına, parkta kurduğumuz stantlarda sosyal bilgi uzmanlarımız vatandaşların sorularını cevaplandırdılar sorunu olan vatandaşları merkezimize yönlendirdik, bu gün farkındalık oluşturmak için mesai bitimine kadar açtığımız satan açık kalacak. Tüm dünyan insanlarına şiddetten uzak sevgi dolu günler dilerim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER