Gündem

Siverek’te Bir İlk Gerçekleşti

Siverek’te Bir İlk Gerçekleşti
21-06-2019 20:50

Siverek ilçesi Devlet Hastanesi’nde ilk defa Laparoskopik (kapalı) yöntem ile bir hastanın çalışmayan böbreği alındı.

200 yataklı Siverek Devlet Hastanesine başvuran 26 yaşındaki İsimli kadın hastaya yapılan incelemeler sonunda böbreğinin birinin çalışmadığı tespit edildi, hastanede yapılan başarılı Laparoskopik (kapalı yöntem) ile ameliyatıyla hasta sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı Devlet Hastanesi Başhekimi ve Üroloji uzmanları Op. Dr. Muhammed Tosun ve Op. Dr. Metin Savun tarafından gerçekleştirilen kadın hasta kısa sürede eski sağlığına kavuştu.

Son dönemde büyük yenilikler gerçekleştirdiklerini’ belirten Op. Dr. Tosun ,” Hastanemizde Laparoskopik (kapalı) yöntem ile ilk defa bir hastamızın çalışmayan böreğini alarak ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamızın vücudunun dört yerinden 1 santimetrelik kesikler oluşturarak bu ameliyemi yaptık. Açık bir şekilde bu ameliyatı yapsaydık, hastanın vücudunda yaklaşık 10-15 santim bir kesişi olacaktı, böyle olsaydı hem hastada kalıcı bir iz ve ağrıları olacaktı, Türkiye’de bu gibi ameliyatlar yaygın olarak kapalı yöntemle yapılıyor.

Siverek Devlet Hastanesinde daha önce Laparoskopik yani kapalı bir şekilde böyle bir ameliyat hiç olmamıştı, biz gerekli ortamı oluşturduktan sonra bu ameliyatı gerçekleştirdik ”dedi. Kadın hastanın yakınları ameliyatı gerçekleştiren baştabip ile hasthane yönetimine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER