Asayiş

Siverek’te dolandırıcılık iddiası

Siverek’te dolandırıcılık iddiası
04-02-2023 13:27

Siverek ilçesinde 43 kişiyi koruyucu yapacakları iddiasıyla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan dört kişiden biri tutuklanarak ceza evine konuldu.

Konuyla ilgili yapılan bilgilendirme notunda ” Şanlıurfa ili, Siverek ilçesine bağlı mahallelerde 27.01.2023 günü Şanlıurfa Gönüllü Köy Korucuları Derneği ve Şanlıurfa Osmanlı Ülkü Harekatı Federasyonu Derneği Başkanı olan A. K. ve dernek üyeleri D. K. H. K. A. Y. isimli şahıslar vatandaşların güvenini sağlayarak; kendilerini Güvenlik Korucusu yapacakları vaadinde bulunarak ve bunun karşılığında, e-devlet şifresi, vesikalık fotoğraf ve dosya masrafı adı altında kişi başı (2.000TL) para almışlardır.

Ayrıca kendilerine korucu alımlarında öncelik verecekleri, torpil yapacakları vaadinde bulunmuşlardır. Bu şekilde köylerde bulunan (43) vatandaşı dolandırarak toplamda (86.000TL) parayı kendi hesaplarına geçirmişlerdir. Olay ile ilgili Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda (4) şüpheli gözaltına alınmıştır. Yargılama sonucu 1 kişi tutuklanmıştır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER