Yaşam

Siverek’te Edebiyat Etkinliği

Siverek’te Edebiyat Etkinliği
10-04-2023 13:37

Şanlıurfa’nın Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Siverek Eğitim Gönüllüleri Derneği tarfından düzenlenen yazarlık atölyesi edebiyat etkinliğine siverekli yazarlar Rıfat Mertoğlu ile yazar Şair Hayri Kako Yetik’in katılımıyla Yazarlık Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık etkinliği düzenlendi.

Siverek Kültür ve sosyal yardımlaşma derneğinde düzenlenen söyleşi ve edebiyat etkinliğinde yazar Şair Hayri Kako Yetik

kendi yazarlık yaşamının yanı sıra dünya edebiyatından yazarların eserleri hakkında katılımcılara bilgiler aktarırken,diğer katılımcı roman yazarı Rıfat Meroğlu ilk romanı” taşın ve Aşkın ezgisi” yazarken roman kahramanının yaşantısını daha iyi anlamak ve öğrenmek amacıyla aylarca keçeci ustalarının yanında kaldığını” yazarlık mesleğinin inceliklerini neler olduğunu genç siverekli yazarların,roman yazarkken neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Yaklaşık üç saat süren etkinliklerin ardından açıklamada bulunan kültür ve sosyal yardımlaşma derneği Başkanı Hasan Beydilli,bu türden edebiyat etkinliklerini sürdüreceklerini belirterek şunları kaydetti” derneğimiz daha yeni kuruldu. Siverek edebiyat alanında gelişmiş bir ilçe. Siverekli usta yazarlar ile genç yazarları buluşturup keyfli bir edebiyat etkinliğine imza attık vatandaşlarımızda etkinliğe ilgi gösterdi yazarlarımıza ve katılımcılara yönetimimiz adına Teşekķü ediyorum” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER