Gündem

SİVEREK’TE EKONOMİK DURGUNLUK İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURMA NOKTASINA GETİRDİ

SİVEREK’TE EKONOMİK DURGUNLUK İNŞAAT  SEKTÖRÜNÜ DURMA NOKTASINA GETİRDİ
30-10-2018 18:09

Türkiye ekonomisinin son 15 yılda lokomotifi haline gelen inşaat sektörü de, ekonomik krizden nasibini alanlardan. Yeni inşaat başlangıçlarının yavaşladığı 2018’in ilk çeyreğinde, döviz kurlarındaki artış ve kredi alım faizlerinin artmasının ardından konut satışları da gerilemeye başladı.

Tüm Türkiye’de gerilenen İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde de etkisini gösterdi.

İlçenin dört bir yanında kentsel dönüşüm ve özel inşaat yapımlarının bazılarında çalışmalar dururken, devam edenlerle ekonomik sıkıntılar yüzünden çok yavaş devam etmekte.

İlçede var olan işsizliğe inşaat sektöründe ki duraklamayla daha, bu alanda çalışan yüzlerce düz işçi ve us ta elaman işsiz kaldı.

İlçede ki inşaat alanında yaşanan durgunlukla ilgili açıklamada bulunan Siverek marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekili Abdurrahim Pekşahin yaptığı açıklamada şunları kaydetti”

Siverek’te kentsel dönüşümle birlikte inşaat alanı genişlemiş ve insanlarımıza iş imkanı sağlanmıştı inşaat sektörü Siverek ekonomisinde tarım ve hayvancılıktan sonra en önemli iş imkanı haline gelmiş ve çok önemli bir yere sahiptir bu durumdan binlerce insan faydalanmaktadır bir nebze olsun vatandaşımızın tarlalarda mevsimlik işçi olarak perişan olmamasına katkı sağlamaktadır ve ne yazık ki Son zamanlarda ülke genelinde büyük çapta ekonomik kriz meydana geldi bu ekonomik kriz haliyle inşaat sektörünü de çok kötü etkiledi esnafımızın zor duruma düşmesine neden oldu Siverek’te bir çok müteahhit iflas etmiş bir çoğu iflas noktasına gelmiş ve neredeyse tamamı da zarardadır.

Son zamanlarda fiyatlarda çok fahiş yükselmeler olunca inşaatların çoğu durdurulmuş ve hem alıcılar hem satıcılar mağdur olmuştur birçok kalemde yüzde yüz hatta yüzde iki yüz gibi bir artış söz konusu alım gücü düşmüş piyasa sıcak para döngüsü tükenmiştir Türk lirasının değer kaybetmesi en başta esnafı işçiyi emekçiyi ve herkesi olmuşuz bir şekilde etkiledi fiyatlarda düşüş olmaması halinde bu durumun daha da kötüye gitmesi söz konusu.Haber Mehmet Fatih SERGİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER