Yaşam

Siverek’te engelli çocuklarla ilgili proje hayata geçirildi

Siverek’te engelli çocuklarla ilgili proje hayata geçirildi
26-12-2022 16:09

Öz savunuculuk atölyesinde engelli çocuklar eğitim görüyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Bir damla Kan Talasami Derneği İle Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa hazırlanan Öz savunuculuk eğitimleriyle engelli ve hasta çocukların kişisel gelişimlerine katkı sunuluyor.

İlçenin camikebir mahallesi Mehmet Lami Odabaşı parkının içinde bulunan Şehit Alileri Derneği salonunda sürdürülen eğitimler sayesinde çocukların kişisel gelişimlerini yanı sıra el becerilerinin

geliştiğine dikkat çeken Bir Damla Kan Talasami Dernek Başkanı İbrahim Dizlek yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Projeyi Avrupa birliği komisyonu ile birlikte yürütmekteyiz.

Öz savunuculuk atölyesinde engelli çocukların iletişimlerinin geliştirilmeleri kendi olan öz güvenlerinin sağlanması toplumsal iletişim ağlarının geliştirilmesi amacıyla çeşitli atölye çalışmaları yapıyoruz.

Her hafta sonu 2 saat bu atölyelerde çocuklar resim çizip el becerilerini geliştiriyorlar Takoran ve Fırat isimli iki atölyemizde toplamda 12 engelli ev hasta çocuğumuz eğitim görüyor çocuk haklarının öğreniyor projemiz bir yıl boyunca devam edecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER