Gündem

SİVEREK’TE FIRINCILARIN ZORLU ANLARI

SİVEREK’TE FIRINCILARIN ZORLU ANLARI
17-08-2020 20:51

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcaklıklar yaşamı zorlaştırıyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerin üzerinde seyir etmesi Şanlıurfa ve en büyük ilçesi olan Siverek’te Pide Fırınlarında çalışanlara daha zor geçmesine neden oluyor.

Yoğun ateşin başında, işin en zor kısmını yapan Şatır Ustaları ise tepsi yemekleri, patlıcan ve biber nedeniyle ekmek pişirmeye yer kalmadığından dolayı yakınıyorlar.

Şatır Ustası, “Ocağın sıcaklığı 350 derece ve dışarıdan gelen sıcaklıkla bize ulaşan sıcaklık 70 dereceyi buluyor bizimde bu yüzden ellerimiz yanıyor korunmak için kolluk kullanıyoruz bide yüzümüz yanıyor bize Allah yardım ediyor” dedi.

“PATLICAN BİBER İÇİN BİZİ YORMASINLAR”

Patlıcan biber için bizi yormasın diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Kızlak fırın işletmesi Fırıncı Faruk Şenateş “Müşterilerimizden ricam patlıcan, biber bizi fazla yormasınlar pişirme için söylüyorum. Bazen patlıcan, biber pişirmekten ekmek çıkaramıyoruz onlardan ricam evde pişire bildikleri yemekleri buraya göndermesinler fırıncılara fazla yüklenmesinler” dedi.

“ELEMAN YETİŞMİYOR”

Eskisi gibi eleman yetiştiremediklerini söyleyen Faruk Şenateş “Eskisi gibi evlere servis yapamıyoruz bu yüzden rahata çalışamıyoruz elman yetişmiyor bu yüzden müşterilerimizden ricam, 2 tepsi yerine 1 tepsi getirsinler fırıncılara çok yüklenmesinler” ifadelerini kullandı.

“BİZE ALLAH YARDIM EDİYOR”

Sıcaklıktan dolayı zorlandıklarını ifade eden Şatır Ustası Faruk Şenateş Bize Allah yardım ediyor: “20 yıldır bu mesleği yapıyorum 10 yıldır da ocakçı olarak çalışıyorum. İlk zamanlarda zorlanıyordum çünkü hem havalar sıcak hem de ocakta olmak zor oluyordu ama şuan alıştım. Ocağın sıcaklığı 350 derece ve dışarıdan gelen sıcaklıkla bize ulaşan sıcaklık 70 dereceyi buluyor bizimde bu yüzden ellerimiz yanıyor korunmak için kolluk kullanıyoruz bide yüzümüz yanıyor bize Allah yardım ediyor” diye konuştu.

“BİBER DENİNCE AKAN SULAR DURUR”

Biber denince akan sular durur diyen Ahmet Demir: “Şanlıurfa’da biber denince akan sular duruyor biber Şanlıurfa için büyük nimettir. Vatandaşlara söylemek istediğim fırıncılara biraz daha esnek davranmaları ve birazda anlayışlım olmalarını istiyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER