Gündem

Siverek’te İnsanlık Dersleri Devam Ediyor

Siverek’te İnsanlık  Dersleri Devam Ediyor
28-10-2019 17:16

Siverek ilçesinde görev yapan gazeteci Şükrü Dolaş Siverek Yardımlaşma Derneği üyesi olup yoksul ailelere yardım yapmak için çalışmalarına devam ederken, eşi tarafından terk edilen beş çocuklu bir annenin yardım duyurusunu sosyal medya hesaplarından duyurdu, duyurunun ardından Bursa’da yaşayan ismini açıklamak istemeyen Siverekli bir vatandaş aileye üç ay yetecek gıda ve temizlik malzemesi sağladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gazeteci Şükrü Dolaş Şunları kaydetti” Biz Siverek Yardımlaşma(SİYAR DER) olarak uzun yıllardan beri yardımlara aracılık yapıyoruz.

Gerek dernek olarak gerekse İnsani Yardım Vakfı(İHH) gönüllüsü olarak insani görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.

Dün ilçede İHH tarafından düzenlenen“Yetim Buluşması “etkinliğinde dört çocuğuyla etkinliğe gelen çocuklar kırtasiye ve çanta yardımı yapıyorduk, söz konusu anne kırtasiye malzemesinden önce çok acil olarak gıdaya ihtiyacı olduğunu söyledi. SİYAR DER’de gıdamız tükenmişti.

Durum acil olduğu için yardım talebini sosyal medya hesabımdan duyurdum. Kısa sürede birçok telefon gelmiş ve vatandaşlar kendi imkânları doğrultusunda yardım edeceklerini bildirdiler ancak Bursa da yaşayan Siverekli bir abimiz yardımın tamamını karşılayacağını ancak isminin verilmemesini istedi. Böyle hareketleri görünce bana da iyi ki varsınız iyi ki insanlık ölmemiş demek kalıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER