Gündem

SİVEREK’TE KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI

SİVEREK’TE KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI
10-07-2020 19:20

Şanlıurfa Siverek’te keklik neslini sürdürülebilmek adına doğaya çok sayıda keklik salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şubesi ile Siverek Kekliklerini Koruma, Yaşatma ve Doğaya Salıverme Derneği işbirliğiyle ilçede keklik kuşlarının neslini sürdürmek için ortak çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda keklik sayısı azalan bölgelerde çok sayıda keklik salımı yapıldı.

AVCILIĞA İZİN VERİLMEYECEK

Dernek üyelerinin katılımıyla kafes içerisindeki keklikler doğaya bırakıldı. Kekliklerin salıverildiği bölgelerde avcılığa müsaade edilmeyeceği vurgulandı. Kekliklerin neslini sürdürebilmesi için ilçede çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Siverek Kekliklerini Koruma, Yaşatma ve Doğaya Salıverme Dernek Başkanı Ümit Ortakaya, “Doğadaki tüm canlılar gibi keklikler de olmazla olmazlardır. Siverek’in doğal ortamında kekliklerin yaşayabilmesi için çabalıyoruz” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ortakaya, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şubesine azalan keklik neslini çoğalttıkları için teşekkür ediyorum. Bizim de hazır bulunduğumuz Siverek’te birçok noktada keklikler salıverildi. Kekliklerin çoğalması için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Keklik kuşları, insan için zararlı olan keneleri yemeleri ile biliniyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER