Gündem

SİVEREK’TE OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİNE ARAÇ YÖNETMELİĞİ SEMİNERİ VERİLDİ

SİVEREK’TE OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİNE ARAÇ YÖNETMELİĞİ SEMİNERİ VERİLDİ
08-10-2021 17:48

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okul servisi sürücülerine yönelik ‘okul servis araçları yönetmeliği’ semineri düzenlendi.

Mehmetçik ilkokulu konferans salonunda düzenlenen seminerde Jandarma Trafik Timi ve Trafik Denetleme Büro Amirliğince servis sürücülerine seminer verildi.

Seminer kapsamında kırsal ve merkezde öğrenci taşıyan servislerde olması gerekenlerin yanı sıra sürücülerin alacağı önlemler anlatıldı.

Sürücülere taşımada çocukların trafik güvenliğini artıcı önlemlerin alınması ve öğrencilerin taşıma güvenliği konularında bilgi verildi.

Trafik ekipleri ayrıca slayt eşliğinde sürücülere ‘karayolları trafik kanunu’, ’okul servis araçları hizmet yönetmeliği’ ile şoförlerin uyması gereken trafik kurallarını anlattı.

Öte yandan seminere katılan sürücülere bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

Yönetmelikler hakkında bilgi veren Jandarma Trafik Timi ekibinden Hüseyin Eroğlu, sürücülere servis araçları yönetmeliklerini iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Özellikle kırsalda öğrenci taşıyan servislerin rutin denetimlerinde karşılaşılan manzaraların kabul edilemez olduğunu dile getiren Jandarma Trafik Timi ekibinden Kemal Keskin “Köyden biri servis sürücüsünü arayıp domates yada un gibi malzeme istiyor. Denetlemede aracı durdurup baktığımızda kasa domates ve un çuvalları var. Lütfen çocuklarımızın can ve mal güvenliği için bunu yapmayın. Bu malzemeler başkası tarafından da taşınabilir. Olası bir durumda bu malzemeler faciaya sebep olabilir. Lütfen unutmayın servisin ve sizin işiniz sadece öğrenci taşımaktır.” dedi.

Servislerin ticari faaliyetinden dolayı ticari araç olarak göründüğünü aktaran Trafik Denetleme Büro Amir Yardımcısı Oğuzhan Uçak, “Sürücüye yapılan herhangi bir işlem bütün kurumlarla aynı anda paylaşılıyor. Bizim bireysel olarak herhangi bir işlem yapmamıza gerek yok. Tüm kurumlar sistemleri artık birbiri ile entegre edilmiş durumda. Yani sürücüye cezai işlem uygulandığında bu ceza aynı anda SGK gibi diğer kurumların da sistemlerine yansıyor. Bu yüzden servisin kullanıcısı olarak belirlenen sürücünün dışında sürücünün kullanmamasına özen gösterin. Aksi halde büyük cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.” diye konuştu.

Sürücülerden gelen soruları da yanıtlayan ekipler, yönetmeliklerde belirtilen şartları eksiksiz yerine getirmeleri gerektiğini hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER