Gündem

Siverek’te Sinema Edebiyat Kulübü Kuruldu

Siverek’te Sinema Edebiyat Kulübü Kuruldu
27-10-2022 13:54

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup öğretmen tarafından kurulan ‘Sinema Edebiyat Kulübü’ üyeleri film ve kitap analizi yapıyor.

Siverek’te öğretmenlerden oluşan Siverek Sinema Edebiyat Kulübü üyeleri belli aralıklarla toplanıp kendi belirledikleri bir filmin ve bir kitabın analizlerini yapıyorlar.

Her ay bir yazar davet edip bir kitabını okuyarak söyleşi düzenleyen kulüp üyeleri, izledikleri tiyatro oyunlarını analiz ediyor.

Kulüp fikrinin mimarları Ali Rüzgar Ünüs ve Mehmet Ali Güldalı, Siverek’te böyle bir kulüp kurulmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Kulüp Koordinatörü Ali Rüzgar Ünüs kulüp hakkında şunları söyledi:

“Bir öğretmenin bilişsel ve duyuşsal beslenme kaynağı kültür, sanat ve edebiyat. Biz de bu besinleri ve enerjiyi arkadaşlarımızla paylaşarak kulübü kurduk. İki aylık kısa bir süreye 6 kitap 5 film, 1 tiyatro ve 1 söyleşi sığdırdık. Kültür, sanat ve edebiyata doyduk mu? Hayır, daha okuyacağımız çok kitap, izleyeceğimiz çok film, tiyatro ve tanışacağımız çok yazar var.”

Siverek’te bu yönde bir kulübe ihtiyaç olduğunu aktaran Ünüs, “Bir insana enerji veren yediğimiz besinlerden daha çok zihnimize verdiğimiz besinlerdir. Biz de bu besinlerin okumak, izlemek, paylaşmak ve analiz etmek olduğunu düşünüyor ve bu besinleri tüketiyoruz. Siverek Sinema Edebiyat Kulübü okuyan, izleyen, yorumlayan ve her bir arkadaşımızın vermiş olduğu sinerji ile bizim için ve Siverek için kültür, sanat ve edebiyat adına sevindirici ve gurur vericidir. Ben ve Yazar öğretmen Mehmet Ali Güldalı hocam bunu geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER