Gündem

SİVEREK’TEKİ KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM BAŞLADI

SİVEREK’TEKİ KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM BAŞLADI
07-10-2020 15:29

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde müftülüğe bağlı kurslarda 2020-2021 eğitim dönemi koronavirüs önlemleri eşliğinde başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yıl boyu din eğitimi kapsamında, 4 ila 6 yaşındaki çocuklara yönelik ihtiyaç odaklı ve yaz Kur’an kursları gibi çeşitli programlar düzenlenmeye başladı.

Siverek İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirtilen önlemler çerçevesinde, pandemi kurallarına ve tedbirlerine kapsamında 2020-2021 yılı 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur’an kursları 28 Eylül tarihinde eğitime başladı.

Kurslarda öğrencilerin iki gruba ayrıldığı belirtilerek Pazartesi ve Salı günlerinde bir grup öğrencinin Perşembe ve Cuma günlerinde geri kalan öğrenci grubunun eğitim alacağı bildirildi.

Kurs görülen sınıflarda düzenli olarak temizleneceği Çarşamba günü ise eğitim ve öğretime ara verilerek kurs alanlarının dezenfekte edilip genel hijyenik temizliği yapılacağı belirtildi.

Öte yandan kurslarda uygulanan ihtiyaç odaklı programda Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerinin verileceği, 4-6 yaş kurs programında anaokulu program formatında bir eğitim verileceği ifade edildi.

İlçe, Müftülüğünce yapılan açıklamada, “2020-2021 yılı Kur’an kurslarının yeni eğitim ve öğretim yılının öğretici, öğrenci ve velililerimiz için hayırlı olmasını dileriz.” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER