Gündem

SİVİL-DER FAHRİ BAŞKANI AYMAZ’DAN ÖĞRENCİ YURDU TALEBİ

SİVİL-DER FAHRİ BAŞKANI AYMAZ’DAN ÖĞRENCİ YURDU TALEBİ
12-08-2021 13:48

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği fahri başkanı Koçali Aymaz, fakültenin yer aldığı bir ilçede öğrenci yurdunun olmamasını eksiklik olarak değerlendirdi.

SİVİL-DER fahri başkanı Koçali Aymaz, 1994 yılında Siverek Meslek Yüksek Okulu, 2016 yılında ise Siverek Sosyal Bilimler Fakültesi’nin kurulduğu hatırlattı.

Buna rağmen ilçede öğrenci yurdunun olmamasını eleştiren Aymaz, “Günümüze kadar öğrenci yurdunun açılmamış olması hepimizi üzmekte ve huzursuz etmektedir. Öğrenci yurdunun olmaması okullarımıza öğrencilerin çoğu talep etmediğinden bu okullarımı kentimize istenen ve arzulanan katkıyı sağlayamamaktadır.” dedi.

2017 yılında Şanlıurfa Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerin Siverek’e geldiğini belirten Aymaz, “Siverek öğrenci yurdu programa girmiş bize arsa gönderin hemen ihalesini yapacağız dediğinden fakültemizin dekan ve dekan yardımcısı, SMYO müdür yardımcısı, SİVİL-DER başkanı ve belediye harita müdürü ile 2 arsa gösterdik. Ancak Şanlıurfa KYK müdürü ne yaptıysa Siverek öğrenci yurdu ile ilgili ihale ve inşaatı yapılmadı ve günümüze kadar bir türlü yurt gerçekleşmedi.” diye konuştu.

Konuyla ilgili STK temsilcilerinin acil toplanması gerektiğini dile getiren Koçali Aymaz, “Sivil toplum platformu ve muhtarlarla acil bir toplantı yapılarak konuyu sayın valimizle ve sayın milletvekilimizle görüşüp Cumhurbaşkanımıza da detaylı bir dilekçe ile müracaat edilmesini teklif ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın ilgili bakanlık ile görüşerek konuyu takip ettiği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER