Gündem

SİVİL-DER HEYETİ ANKARA’DA GÜLPINARVE PARTİ YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

SİVİL-DER HEYETİ ANKARA’DA GÜLPINARVE PARTİ YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
01-02-2023 16:23

Siverek ilçesinin elinden alınan il hakkına dikkat çekmek, hükûmetçe çalışmalarının devam ettiği” yüzüncü yılda yüz ilçe programına Siverek ilçesini bu İl programına dahil etmek, ilçenin elinden alınan il hakkında siyasilerden destek bulmak amacıyla sivil toplum kuruluşu Başkanlarından oluşan heyet Ankara’da temaslarına devem ediyor.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği çatısı altında birleşen aynı zamanda (SİVİL DER) yönetiminde bulunan dernek ve oda başkanlarından oluşan heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa AK Parti Milletvekili, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

SİVİL DER heyeti temasları kapsamında AK Parti genel merkezine giderek AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelip uzun bir süre görüştüler. SİVİL DER heyeti Cumhurbaşkanına iletilmek üzere Siverek’in neden il yapılması gerektiğini ve Siverek ilçesinin 1926 yılına kadar il olduğunu içeren belgeler bulunan dosyayı AK Parti Gençlik Kolları Başkanına ilettiler.

Temasların oldukça verimli geçtiğini belirten SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci yapığı açıklamada şunları kaydetti” ilk temasımız Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) genel merkezinde oldu. Ardından Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ı makamında ziyaret ettik, kendisi zaten soruna hâkim bir Siverekli, ardından aynı zamanda Siverekli olan AK Parti gençlik kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelip ilgili belgelerden oluşan dosyayı Cumhurbaşkanımıza iletmesi amacıyla kendilerini teslim ettik. Siverek’i İl talebinde haklı olduğunu duyurmak bu amaçla Ankara’da siyasi ve bürokratik destek bulmak amacıyla çalışmalarımız devem ediyor. Siverek’e döndüğümüzde heyet olarak temaslarımız hakkında bir basın açıklamasını yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER