Politika

Sivil der yönetimi siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi

Sivil der yönetimi siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi
29-12-2022 17:28

Siverek’i Yapma ve Kalkındırma Derneği, yaklaşan seçimler öncesi siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek gündemlerinin il olduğunu söyledi.

Yıllardır il yapma ve kalkındırma alanında çeşitli platformlarda mücadele veren Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER) yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimler öncesinde ilçede siyasi çalışmalar yürüten parti ilçe başkanlarıyla bir restoranda bir araya geldi.

SİVİL DER tarafından organize edilen akşam yemeğine HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdullah Tüysüz, Deva Partisi İlçe Başkanı Cuma Şirin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Eyüp Demirbüken, İyi Parti üyesi Eyüp Karakeçi ve Yeniden Refah Partisi üyesi Mehmet Kılıç sağladı.

SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci, siyasi parti ilçe başkanlarından Siverek’in il hakkının iadesi konusunda destek istedi.

Yıllardır bu konuda mücadele verdiklerini ve bu mücadeleye devam edeceklerini aktaran Ekinci, şunları söyledi.

“Değerli başkanlarım hepiniz Sivereklisiniz ve inanıyorum ki hepiniz Siverek’i il olmasını istiyorsunuz. Yarım asırdır gasp edilen il hakkımızın tekrar iadesini sağlanması adına mücadele veriyoruz. Siz değerli ilçe başkanlarımızdan bu süreçte siyasi destek istiyoruz. Siverek’in il hakkının iadesi için genel merkezlerinizden destek talep edin. İlçemize gelen siyasileri, milletvekillerini derneğimize bir çay içmeye getirin, bizde derdimizi anlatalım. Siverek’in il mücadelesine destek olmalarını isteyelim.

Değerli başkanlarım siyasi partimiz ve fikrimiz ne olursa olsun tek amacımız olsun, Siverek’in il hakkının iadesi mücadelesini siyaset üstü tutarak bizlere destek verin.”

Toplantıya katılan ilçe başkanları Siverek’in gasp edilen il hakkını iadesine destek sağlayacaklarını belirtirken 6 masayı oluşturan partilerin ilçe başkanları iktidara geldiklerinde Siverek’in il hakkının iade edilmemesi durumunda partilerinin ilçe başkanlığından istifa edeceklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER