Gündem

Şizofreni Farkındalığını Artırıyor

Şizofreni Konusunda Farkındalığı Artırmak için Yenilikçi Bir Adım

 Şizofreni Farkındalığını Artırıyor
25-05-2024 15:30

Kampanyanın Amacı ve Etkisi

Janssen Türkiye Genel Müdürü Laetitia Decroix Guilloux, "Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz" kampanyasının hastalara destek olmak için yapılan uzun süreli çalışmaların bir parçası olduğunu belirtti. Guilloux, "Çabalarımız sadece damgalamayı kırmakla kalmayıp, aynı zamanda hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak için de destek sağlıyor." dedi.

Sanat ve Farkındalık: Şizofreni Hastalarının Yaratıcılığı

Johnson & Johnson'ın ilaç şirketi Janssen Türkiye, Ruh Sağlığı Gönüllüleri Eğitimi Derneği ile işbirliği yaparak, şizofreni hastalığına ve hastalara karşı toplum içindeki önyargılara dikkat çekmek için bir farkındalık kampanyası başlattı. Dünya Şizofreni Günü'nde hayata geçirilen kampanya kapsamında, şizofreni tanısı almış bireylerin yarattığı 30 resim İstanbul Galataport Paket Postanesi'nde sergilendi.

Toplumsal Önyargıları Kırmak: Bir Serginin Hikayesi

Janssen TURGAN Genel Müdürü Laetitia Decroix Guilloux, serginin ana hedefinin şizofreni konusunda farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı. Guilloux, "Hastalıkla ilgili çok fazla önyargı ve damgalama var. Bu sergi ile hastaların desteklendiklerinde hayata daha kolay karışabildiklerinin mesajını vermek istiyoruz." dedi. Sergide, ziyaretçilerin hastaların duygusal durumlarını yansıtan çeşitli unsurları görebileceğini belirtti.

Uzun Soluklu Çalışmalar ve Gelecek Hedefler

Guilloux, Janssen Türkiye'nin şizofreni teşhisi konmuş bireyler için uzun yıllardır sağlık profesyonelleriyle işbirliği yaparak hastaları desteklediğini belirtti.

"Yıllardır sağlık profesyonelleriyle işbirliği yapıyoruz ve hastaları destekliyoruz. Bu kampanya, ülke genelinde yürüttüğümüz faaliyetlerin sadece bir parçası. Çabalarımız sadece damgalamayı kırmakla kalmayıp, aynı zamanda hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak için de destek sağlıyor."

Herkesi Kucaklayan Bir Vizyon: Janssen Türkiye'nin Yaklaşımı

Janssen Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Başak Yılmaz, serginin "Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz" konseptiyle hazırlandığını ve şizofreni tanısı almış hastaların eserlerinin bir arada sergilendiğini söyledi. Yılmaz, "Janssen Türkiye'nin uzun yıllardır bu alanda yaptığı faaliyetlerden biriyle daha bir aradayız. Şizofreni tanısı almış hastalarımızın emekleriyle yapmış oldukları resimlerin sergilendiği bir gün. Bugüne tanıklık ediyoruz ve katkı vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geleceğe Yönelik Çalışmalar ve Kararlılık

Yılmaz, Janssen Türkiye'nin gelecekte daha fazla farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar yapacağını vurguladı.

"Vizyonumuz hiçbir hastayı geride bırakmamak. Onların hayatlarına dokunmaya devam edeceğiz. Kurucumuzun bu alandaki ilk molekülü bulmasıyla başlayan yolculuğumuzda hastalar için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

diye konuştu. Bu kararlılık, hastaların yaşam kalitesini artırma ve toplumda farkındalık yaratma çabalarını sürdürecek. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER