Gündem

Soba Zehirlenmelerine Karşı  İtfaiyesinden Hayat Kurtaran Uygulamalı Uyarılar

Kış Aylarının Vazgeçilmez Isıtıcısı Sobalar, Acı Bir Gerçeği de Beraberinde Getiriyor: Karbonmonoksit Zehirlenmeleri

Soba Zehirlenmelerine Karşı  İtfaiyesinden Hayat Kurtaran Uygulamalı Uyarılar
22-01-2024 11:17

Şanlıurfa İtfaiyesinden Kış Hazırlığı: Karbonmonoksit Tehlikesine Karşı Bilinçlendirme

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, soba kullanımındaki artış karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerini harekete geçirdi. İtfaiye ekipleri, kırsal bölgelerde ev ev dolaşarak vatandaşlara soba kullanımı ve güvenliği hakkında bilgilendirme yapıyor. Bu eğitimler, vatandaşların can güvenliğini sağlama amacı taşıyor ve broşürlerle destekleniyor.

Ahmet Asoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Asoğlu, kış aylarının getirdiği tehlikeler ve alınması gereken önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi. Asoğlu, özellikle kenar mahallelerdeki odun ve kömür sobalarının kullanımından kaynaklanan zehirlenmelerin önüne geçmek için kaliteli ve TSE onaylı sobaların kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Sobaları alırken kaliteli sobaları almamız gerekiyor. TSE onaylı sobaları almamız gerekiyor.”

Soba Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Asoğlu, soba kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktaları vurguladı. Soba yakılırken kovanın üçte ikisini geçmemesi, üstten yakılması ve evde duvardan en az bir buçuk metre boşluk bırakılması gibi detaylar can kayıplarının önüne geçebilir. Ayrıca, bacaların rüzgarlı havalarda içeriye duman dönmesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Karbonmonoksit Zehirlenmesinin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirler

Zehirlenmeleri önlemek için, sobanın yanarken oda içinde uyumamak ve odanın düzenli olarak havalandırılması gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca, sobanın içindeki kovanın uyumadan önce boşaltılması ve dışarıya çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Soba Kullanımı Sırasında Hayat Kurtaran İpuçları

İtfaiye ekiplerinin verdiği eğitimlerde, soba kullanımı sırasında alınması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılıyor. Bu ipuçları, kış aylarında sıkça yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemeye yardımcı oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER