Gündem

Sokaklardan Toplanan Kitaplar Yeniden Hayat Buluyor

Çöpe atılan kitaplar nasıl kurtarılıyor ve toplumun faydasına sunuluyor? detaylar haberimizde

Sokaklardan Toplanan Kitaplar Yeniden Hayat Buluyor
16-10-2024 19:00
GAZİANTEP

Gaziantep’te Sabahattin Toprak, çöpe atılan ve hurdalıklarda bırakılan kitapları geri dönüşümle hayata kazandırarak, bu eserleri düşük ücretlerle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Geri dönüşüm tesislerinden ve sokaklardan topladığı kitapları, dikkatli bir temizleme sürecinden geçirdikten sonra dükkânında satışa sunan Toprak, gençler ve öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor.

Geri dönüşümle kurtarılan kitaplar, öğrencilerin ve halkın hizmetinde

Sabahattin Toprak, yalnızca sokaklardan değil, geri dönüşüm tesislerine getirilen dini yayınlar, romanlar, hikayeler ve sınavlara yönelik çalışma kitaplarını da topluyor. Bu sayede hem kültürel değer taşıyan hem de öğrenciler için yararlı olan birçok kitap çöpten kurtarılmış oluyor. Topladığı kitapları özenle temizleyen Toprak, bunları Gaziantep'in tarihi Gümrük Hanı'ndaki dükkânında sergiliyor. Kitapları uygun fiyatlarla sunarak, okuyucuların bilgiye erişimini kolaylaştırıyor.

Kitaplar, düşük ücretlerle okuyucularla buluşuyor

Saatlerce temizleyip raflara dizdiği kitapları düşük fiyatlarla satışa sunan Sabahattin Toprak, bu girişimiyle özellikle öğrencilerin bütçesine uygun bir alternatif sağlıyor. Bu faaliyetle, kitapların çöpe gitmesini engellediğini vurgulayan Toprak, "Kitapların geri dönüşümle yeniden hayat bulmasını sağlamak, hem kitap okuma kültürünü desteklemek hem de çevreye katkı sağlamak anlamına geliyor," diyor.

Toplumun desteği ve katkıları önemli bir rol oynuyor

Toprak, bazen aldığı ya da kendisine getirilen kitapların yırtık olduğunu ve bunları kendi imkanlarıyla onardığını belirtiyor. Halkın kitap getirmesiyle projeye destek verdiğini ifade eden Toprak, "Bize kitap getirenler, bu işin yükünü hafifletiyor ve ekonomik açıdan da katkıda bulunuyorlar," şeklinde konuşuyor. Toplumun katkısıyla kitapları toplayarak daha çok kişiye ulaştırma fırsatı bulduğunu vurguluyor.

Kitap okuma aşkı, geri dönüşümle buluştu

Başarısız ticaret girişimlerinden sonra bu işe adım attığını belirten Toprak, "Kitap okuma aşkım ve dini inancım beni bu yola itti. Okumak, dinimizin de ilk emri ve ben de bu emri yerine getirmek adına böyle bir adım attım," diyor. Piyasada bulunmayan kitapları dahi bulabildiğini ifade eden Toprak, dükkânına öğrencilerin sıklıkla geldiğini söylüyor.

Okuyuculardan olumlu tepkiler alıyor

Kitapların tekrar kazanılmasından memnun olan vatandaşlar, bu hizmetin kültürel ve eğitsel açıdan önemine vurgu yapıyor. Vatandaşlardan Mehmet Dönmez, "Kitapların her biri ayrı bir değer. Sabahattin Bey'e bu hizmeti için teşekkür ederiz," derken, lise öğrencisi Muhammed Emin Erdem de "Bu sayede uygun fiyatlı kitaplara ulaşabiliyoruz," diyerek Toprak'ın çabalarının önemine dikkat çekiyor.

Sabahattin Toprak'ın çabaları, Gaziantep'te kitap okuma kültürünü güçlendiren ve kitapların çöpe gitmesini engelleyen anlamlı bir girişim olarak değerlendiriliyor. Toplumun desteğiyle genişleyen bu projede, her kitap yeni bir yaşam buluyor ve yeni okuyucularına ulaşıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER