Sağlık

Sonbaharda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Sonbahar mevsimiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonları artıyor mu? Peki bu dönemde hangi korunma yöntemlerine başvurmalıyız?

Sonbaharda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat
13-10-2023 10:51


Sonbaharda Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Uyarı: Korunma Yöntemleri ve Öneriler

Sonbaharın Getirdiği Sağlık Sorunları

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sonbahar mevsiminde grip, sinüzit, larenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklıkla karşılaşılan sağlık sorunları olduğunu belirtti. Bu hastalıkların tedavisinin hastanın gösterdiği semptomlara göre şekillendirildiğini vurguladı.

Pandemi Sürecinde Edinilen Alışkanlıklar

Doç. Dr. Gündoğdu, pandemi sürecinin solunum yolu hastalıklarına karşı korunma konusunda toplumu bilinçlendirdiğini ve sosyal mesafenin önemini hatırlattı. Kendisinden alınan bilgilere göre;

“Grip olduğumuzda, gebeliği olan ya da kronik hastalığı bulunan kişilerden uzak durmalı, toplu alanlarda maske kullanmalıyız. Ayrıca, yaşadığımız mekanları sık sık havalandırmamız da büyük önem taşıyor.”

Grip Aşısı: Önemli Bir Korunma Yöntemi

Grip aşısının enfeksiyonlara karşı en etkili korunma yöntemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gündoğdu, özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, gebeler ve 65 yaş üstü bireylerin aşı olmasını öneriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER