Kültür & Sanat

Sporcu Sayısı ve Başarıları Artıyor: Şehir Sporla Anılıyor

Yatırımlar, Başarılar ve Geleceğe Dönük Planlar

Sporcu Sayısı ve Başarıları Artıyor: Şehir Sporla Anılıyor
12-01-2024 16:30

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Spora Yatırımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Fatma Şahin liderliğinde gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde kentteki sporcu sayısının ve elde edilen kupa ve madalyaların sürekli artmasını sağlıyor. Şehir genelinde kurulan 11 spor salonu, 13 yüzme havuzu, 1 tenis kompleksi gibi tesislerle sosyal belediyecilik anlayışını spora taşıyor. Bu tesisler, futbol, basketbol, voleybol ve karate gibi branşlarda eğitim imkanları sunuyor.

2023 Yılında 206 Bin Kişiye Hizmet

2023 yılı itibarıyla bu tesislerden toplamda 206 bin kişi yararlandı. Spor tesisleri, yüzme havuzları, futbol sahaları ve gençlik merkezleri, geniş bir hizmet yelpazesi sunarak Gaziantep halkının sporla iç içe olmasını sağlıyor.

Ulusal ve Uluslararası Başarılar

2019 yılında kurulan Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı sayesinde GBB Spor Kulübü, 4 yıl içinde 2 bin 51 ulusal madalya, 200 uluslararası madalya ve 179 kupa kazandı. Paralimpikte de 98 ulusal madalya, 3 uluslararası madalya ve 1 kupa elde edildi.

Engelli Bireylere Yönelik Çalışmalar

Başkan Fatma Şahin, engelli bireylere yönelik spor faaliyetlerine de büyük önem veriyor. Bu alanda da engelli sporcular ulusal ve uluslararası düzeyde madalyalar ve kupalar kazanarak şehrin spor başarılarına katkı sağlıyor.

Amatör Spor Kulüplerine Destek

2023 yılında 100 amatör spor kulübüne 5 milyon TL nakdi destek veren Başkan Şahin, bu desteğin sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve motivasyon sağlamak için olduğunu vurguladı.

Spor Malzemesi Desteği

Fatma Şahin, spor malzemesi desteğini geleneksel hale getirerek, farklı branşlardaki öğrencilere ayakkabı, üniforma gibi malzemeleri düzenli olarak sağlıyor. Bu desteklerle 3 bin 500 başarılı öğrenciye 21 bin spor malzemesi dağıtıldı.

Gazi Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğiyle düzenlenen Gazi Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü, katılımcılardan tam puan aldı. Bu etkinlik, şehitleri anmak ve sporun birleştirici gücünü vurgulamak adına düzenlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER