Gündem

Suç Oranlarında Düşüş

Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"nda açıklanan veriler, bölgede suç oranlarında nasıl bir değişiklik olduğunu gösteriyor? Şehrin güvenliği için yapılan çalışmalar neleri kapsıyor?

Suç Oranlarında Düşüş
13-06-2024 08:52
ŞIRNAK

Asayiş Olaylarındaki Düşüş

Şırnak Valisi Cevdet Atay, valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşanan 812 asayiş olayının, bu yıl mayısa kadar 725'e düştüğünü bildirdi. Bu düşüş, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi suç türlerinde de gözlemlendi. Vali Atay, bu sonuçların bölgedeki güvenlik önlemlerinin etkinliğini artıran önemli çalışmalar sayesinde elde edildiğini vurguladı.

Uyuşturucu ile Mücadele ve Gümrük Kaçakçılığı

Vali Atay, uyuşturucu ile mücadelede yapılan çalışmaların yanı sıra, Habur Sınır Kapısı'nda gümrük kaçağı eşyalar üzerinde yapılan başarılı operasyonları da açıkladı. Bu operasyonlar sonucunda 3 milyar 916 milyon 744 bin 90 lira değerinde kaçak eşyaya el konulduğunu belirtti. Bu, terörün finans kaynaklarına darbe vurmanın yanı sıra, ekonomik düzeni koruma çabası olarak da değerlendirildi.

Asayiş Olaylarında Tutuklamalar

Geçtiğimiz ay meydana gelen asayiş olayları kapsamında 25 kişi tutuklandı. Ayrıca, arama kaydı bulunan 278 hükümlü yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Vali Atay, bu operasyonların şehrin huzurunu sağlamada kritik rol oynadığını ifade etti.

Terror ile Mücadelede Son Durum

Vali Atay, terörle mücadele konusunda da önemli bilgiler verdi. Terör olaylarına karıştığı tespit edilen 96 kişiye yönelik jandarma ve emniyet tarafından başarılı operasyonlar düzenlendi ve bu kişilerden 5'i tutuklandı. Vali, terörle mücadeledeki kararlılıklarını ve vatandaşların desteğinin önemini vurguladı.

Kaçakçılık ve Dolandırıcılıkla Mücadele

Toplantıda, il genelinde kaçakçılık ve dolandırıcılıkla mücadelede elde edilen başarılar da gündeme geldi. 14 bin silah parçası, yüzlerce cep telefonu ve büyük miktarda kaçak çay ile ilaç ele geçirildi. Ayrıca, sosyal medya üzerinden dolandırmaya çalışan 384 hesap tespit edilerek, ilgili kişiler hakkında işlem yapıldı.

Toplumun Güvenlik Bilinci ve Katılımı

Vali Atay, vatandaşlardan şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmelerini veya en yakın kolluk birimine başvurmalarını istedi. Bu tür bilgilerin, suçların önlenmesinde ve toplumun daha güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamada büyük önem taşıd ığını belirtti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER