Gündem

Sünnet Coşkusu: Deprem Sonrası Moral Kaynağı

Hastanesi'nin düzenlediği sünnet şöleni, çocuklar için nasıl bir deneyim oldu?

Sünnet Coşkusu: Deprem Sonrası Moral Kaynağı
23-01-2024 09:37

Bir Tatil, 150 Mutluluk Hikayesi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 15 günlük ara tatil çocuklar için unutulmaz bir deneyime dönüştü. Kahta Devlet Hastanesi, tatili fırsat bilerek " Sünnet Şöleni" adını verdiği etkinliği düzenledi. Şu ana kadar 120 çocuğun katıldığı etkinliğin, hafta sonuna kadar 150 çocuğa ulaşması bekleniyor.

Ameliyathane Yolunda Renkli Yolculuk

Sünnet için hastaneye gelen çocuklar, sıradan bir deneyimin ötesine geçtiler. Sedye yerine renkli ve sevimli akülü arabalarla ameliyathaneye taşınan minikler, bu yolculukta heyecan ve sevinç dolu anlar yaşadılar.

Ameliyat Sonrası Oyuncak Sürprizi

Hastane yönetimi, ameliyat sonrası süreci çocuklar için daha da özel kılmak adına renkli oyuncaklar dağıttı. Böylece çocukların hem fiziksel hem de duygusal iyileşmelerine katkıda bulunuldu.

Şölenin Arkasındaki Düşünce

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç, etkinliğin amacını açıkladı: “ Deprem sonrası yaşanan acıların ve maddi imkansızlıkların ardından, böyle bir etkinlik düzenleyerek çocukların mutluluğuna katkıda bulunmak istedik. Akülü arabalar ve oyuncak dağıtımı ile ameliyat deneyimini pozitife çevirdik.”

“Bugün 120 civarında hasta alarak Kahta Devlet Hastanesi’ndeki sünnet şölenini başlatmış bulunuyoruz. Cuma gününe kadar devam edecek olan şölenimiz yaklaşık olarak 150 hasta almayı planlıyoruz.” - Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç

Toplumsal Destek ve Gelecek Planları

Bu özel etkinlikte Kahta Kaymakamlığı'nın da desteğiyle çocuklara oyuncak dağıtımı yapıldı. Başhekim Kılıç, bu tür etkinliklerin her yıl devam etmesini planladıklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER