Yaşam

Susuz Köylere Belediyeden Su Desteği

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ekonominin can damarlarından birini oluşturan hayvancılığı susuzluk olumsuz yönden etkileniyor.

Susuz Köylere Belediyeden Su Desteği
08-07-2023 14:26

Havaların aşırı sıcak olması ve yer altı su kaynaklarının kuruması üzerine geçimini besicilikle sağlayan aileleri zor durumda bırakıyor.

Siverek kırsalında kaymak ve göletlerin kuruması üzerine besiciler belediyeden destek istedi.

Siverek Belediyesi Temizlik ve park Bahçeler müdürlüğüne ait su tankerleri hayvan sulanması amacıyla kuruyan göletlere su desteği sağlayıp vatandaşlara destek sağlıyor.

Hayvanlarının susuzluktan kırılmasını önlemek için belediyeden yardım isteyen vatandaşlar belediye ekiplerinin yardımlarına koşmasıyla bir nebze de olsa rahatladı.

Konu ile ilgili muhabirimize konuşan Necmettin Karataş:

“Yaklaşık bir hafta boyunca havalar aşırı derecede yükseldi ve bu yükselme sebebiyle kuyularda ve kaymaklarda sularımız kurudu. Bu durum hem bizleri hem de hayvanlarımızı perişan etti. Hadi biz gidip şehirden su alıp ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz de zavallı hayvancağızlar bunu yapamaz. Ellerimiz kollarımız bağlanmış durumdaydı. Sağ olsun belediye ekiplerine telefon ettik hemen gelip bizim kaymaklarımızı ve göletlerimize su takviyesinde bulundular. Belediye eğer gelmeseydi çok sıkıntı çekecektik.” Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER