Gündem

TAKORAN SONBAHAR GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLÜYOR

TAKORAN SONBAHAR GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLÜYOR
11-12-2020 13:38

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve bölge halkı tarafından ‘saklı cennet’ olarak tabir edilen Takoran Vadisi, sonbahar renkleriyle büyülüyor.

Atatürk Barajı’nda su tutulmaya başlamasıyla ortaya çıkan ve doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi dokusuyla ön plana çıkan Takoran Vadisi, her mevsim farklı renkleriyle ziyaretçileri büyülüyor.

Doğal mağaraları, Meryem Ana silueti, kaya mezarları ve barajın kurulmasıyla beraber su altında kalan tarihi köprü ve değirmenleriyle gelen ziyaretçileri büyüleyen Takoran Vadisi, halk arasında saklı cennet olarak tabir ediliyor.

Her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan doğal vadi, sonbahar aylarında doğa severleri ve fotoğraf sanatçılarını ağırlıyor. Sonbaharın renklerini fotoğraflamak isteyen sanatçılar, en iyi kareleri elde etmek için deklanşöre basıyor.

Doğa severlerin de uğrak noktalarından olan Takoran Vadisi’nin turizme kazandırılma çalışmaları ise sürüyor.

İsmini bölgedeki Takoran (Baki) Mahallesi’nden alan ve yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bölgenin birçok güzelliğiyle ön plana çıktığını belirten Takoran Mahalle Muhtarı Sıtkı Köprüdüz, “Fırat yatağında kaya mezarları var, Meryem Ana heykeli daha doğrusu silueti var, daha ileri de kanyonları var. Buraya daha önce gelmeyenlere çağrımdır, mutlaka gelip görsünler, burası saklı cennet vadisidir. Burası muhteşem güzelliklerle kaplı, doğal kaya mezarlarıyla dolu. Gelmeyenler kesinlikle gelip görsün.” diye konuştu.

Vadide de sular altında üç yerleşim alanının olduğunu vurgulayan Muhtar Köprüdüz, “Eskiden kalma kiliseler, iki tarihi köprü ve daha nice güzellikler var. Doğa sporcuları için çok uygun gelip keşfetmeliler.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER